Componente de laptop importante

Componente de laptop importante

0 Shares
0
0
0

Nu putem cumpara un laptop nou sau chiar si la mana a doua fara sa ne familiarizam cu ceea ce inseamna componente laptop si fara sa stim exact ce specificatii ne trebuie pentru ca laptopul sa ne si ajute in activitatile pentru care il cumparam.

Daca nu facem toate aceste lucruri atunci este evident ca ne putem trezi in situatia in care investitia a fost facuta in zadar si noi avem tot aceleasi dispozitive inutile ajungand sa cautam din nou laptopuri. O decizie inteleapta este o decizie documentata si de aceea va prezentam in cele ce urmeaza la ce ar trebui sa va uitati in momentul in care va cumparati laptopuri noi sau laptopuri la mana a doua. Acest mic ghid cu siguranta va fi util.

In primul rand, mentionam ca dimensiunea laptopului nu ar trebui sa fie un detaliu pe care sa il ignorati niciodata. Daca vreti un laptop pe care sa il puteti transporta cat mai usor atunci ar fi cazul sa le evitati pe cele care au ecranele de 17 inch sau care au mai mult de atat.

De asemenea, in momentul in care stiti ca veti cumpara laptopul pentru jocuri este necesar sa va orientati spre ecrane mai mari pentru a avea o experienta cat mai placuta. Pentru a avea un nivel de portabilitate optim puteti sa optati pentru modele care au dimensiunile intre 11 si pana la 14 inch. In cazul in care va doriti sa aveti si portabilitate dar si putere mare de procesare atunci un laptop de 15 inch este cel mai bun.

Specificatiile sunt si ele elemente foarte importante. Aici sunt mult mai multe lucruri de care este bine sa se tina cont si vom incepe cu cele care sunt mai importante.

Procesorul reprezinta un element central al calculatoarelor si impreuna cu memoria RAM va determina aplicatiile pe care le veti folosi si cate aplicatii puteti sa porniti in mod simultan dar si calitatea la care ele vom putea sa ruleze pe laptop.

Variantele ieftine existente pe piata sunt acele modele de pentium de la Intel si E Series apartinand AMD. Pe cealalta parte daca vreti sa aveti performante ceva mai bune puteti alege si modele de procesoare care apartin categoriei i de la Intel. Acestea se vor arata suficient de bune pentru cei mai multe dintre utilizatori.

Ramul este cel care determina cate aplicatii veti putea da rulati in acelasi timp. Cele mai multe laptopuri au in jur de 4 GB de ram in prezent pentru ca doi sunt necesari la functiile de baza. Pentru a va juca insa se recomanda sa aveti cel putin 8 GB de ram insa cu cat mai mult cu atat mai bine.

Capacitatea de stocare pe care o are laptopul este si ea foarte importata pentru persoanele care vor sa depoziteze o cantitate mai mare de fisiere si documente in laptop. 500 de GB pot sa se umple destul de repede in prezent si de aceea se recomanda 1 TB care sa fie ideal pentru depozitarea documentelor si fisierelor importante.

0 Shares
You May Also Like