De ce e bine sa slabim?

De ce e bine sa slabim?

0 Shares
0
0
0

Probabil ca unele persoane au vazut atunci cand au mers la terapii pentru slabit ca au fost puse intr-un tunel cu infrarosu pentru a elimina kilogramele in plus. Aceasta este o tehnica non invaziva si nedureroasa prin care se pot elimina aceste kilograme care va dau batai de cap insa sunt si persoane care nu au incredere in astfel de terapii si nici nu incearca alte metode de slabire.

Trebuie sa mentionam ca terapia cu infrarosu nu este doar pentru slabit, ea fiind mai mult pentru eliminarea toxinelor insa s-a dovedit eficienta in eliminarea depozitelor de celulita, cele care genereaza cele mai multe probleme.

Dar haideti sa vedem de ce este important sa slabim. Lucrurile nu tin aici doar de estetica ci si de alte lucruri ce au legatura directa cu starea noastra de sanatate dupa cum puteti vedea si mai jos.

Cineva a spus la un moment dat ca nu suntem niciodata indeajuns de slabi sau de bogati. Daca totusi am avea de ales nimeni nu ar alege sa fie gras. In plus 7 din 10 femei cred ca viata lor ar fi mult mai buna daca ar fi mai slabe. Este sindromul acela interesant descris in cartile de psihologie cu denumirea de 5 kg de fericire. Este exact acel mai bine la care visam.

El ne impiedica sa ne traim viata in prezent si sa fim bucurosi de binele pe care deja il avem. Este interesant faptul ca pana in perioada anilor 60 numai femeile care erau supraponderale ajungeau sa tina dieta pe cand acum curele de slabire reprezinta un mod de viata si metode firesti de a manca.

In perioada anilor 70 doctorul Atkins a inventat dieta proteica si cu 40 de ani mai tarziu s-a redefinit piramida alimentara. Dieta normala a unei persoane normale nu mai e reprezentata de carbohidrati ci de legume.

Toate farfuriile s-au reconfigurat si avem nevoie de autorizatii speciale pentru a manca carnea cu garnitura. In ceea ce priveste pastele sau pizza se pare ca ele sunt un lux pe care numai persoanele norocoase si-l pot permite. Cum s-a ajuns la aceasta situatie in care existenta noastra e domiata de imaginea corporala?

De ce 90 de procente dintre femei nu sunt multumite de corpul pe care il au si 80 la suta din ele au tinut cel putin o cura de slabire? Ce de ar trebui sa fim slabi cu orice pret?

Pentru ca nemultumirea aceasta cronica si preocuparea obsesiva pentru imaginea pe care  avem ne face sa fim consumatorii perfecti. Informatiile, serviciile si produsele pe care le consumam vor gravita toate in jurul dietelor si aspectului fizic.

Este foarte grav ca toate aceste probleme de abat atentia de la problemele care chiar sunt grave si de la preocuparile care ar trebui sa conteze cel mai mult pentru noi si anume implinirea sufleteasca, increderea in propria persoana si respectul fata de noi insine, preocuparile si pasiunile care ne fac fericiti, valorile personale si realizarile proprii, independene de pasiunea sociala si de sabloanele pe care si altii le impun.

0 Shares
You May Also Like