Cum poti sa iti cumperi ochelarii de soare potriviti?

 Cum poti sa iti cumperi ochelarii de soare potriviti?

0 Shares
0
0
0

Principalul aspect al sigurantei necesare ochelarilor de soare este ca lentilele lor ne protejeaza ochii de razele ultraviolete. Daca ochelarii nu indeplinesc acest obiectiv, ar putea fi mai nocivi pentru vedere decat sa nu fie purtati. Lentilele intunecate favorizeaza ca ochii sa se dilate, dar daca lentilele nu filtreaza razele UV intr-un procent adecvat, vor intra mai multe raze si ne expunem la posibile leziuni oculare.

Aspecte la care trebuie sa te uiti atunci cand cumperi ochelari de soare:

 • Inainte de a cumpara ochelarii, priviti-i cu atentie si verificati daca nu sunt zgariati sau deteriorati si ca suprafata lentilei nu are rugozitate, nereguli sau bule (poate fi vazut cu ochiul liber).
 • Uita-te la un model care acopera intregul ochi bine si permite un minim de lumina in jurul cristalelor.
 • Colorarea lentilelor nu trebuie sa impiedice sau sa denatureze vederea. De exemplu, culorile galben, chihlimbar, portocaliu, roz, rosu sau violet sunt nepotrivite.
 • Partile laterale trebuie sa fie paralele, orizontale si bine echilibrate.
 • Incercati-le si priviti spre exterior, priviti prin centru si, de asemenea, alte puncte ale lentilei pentru a verifica daca vederea este clara si confortabila.

Cum sa cititi eticheta ochelarilor de soare

Etichetarea corecta si dezirabila a ochelarilor de soare trebuie sa includa, mai presus de toate, urmatoarele elemente:

 • Prin intermediul acestui marcaj, producatorul se angajeaza sa respecte standardele europene de siguranta si calitate. Dar retine ca simbolul “CE” nu implica faptul ca au fost trecute controale si este, de asemenea, usor de falsificat.
 • Ar trebui sa fie intotdeauna inclus pe eticheta pentru a sti in ce situatii sunt recomandati ochelarii de soare. Acestea variaza de la 0 la 4 in functie de gradul de protectie impotriva razelor UV.
 • Informatii privind protectia. Consumatorul are dreptul sa stie in ce masura (sau procent) ochelarii de soare pe care ii va cumpara il vor proteja de razele UV.
 • Identificarea producatorului sau distribuitorului.
 • Ele trebuie sa indice, de asemenea, standardul european de referinta.

Vezi ochelari de soare Carrera!

Categorie de filtre sau ochelari de soare dupa luminozitate

Cand este frig, ne acoperim cu mai multe haine si paltoane, iar atunci cand caldura vine, incercam sa purtam articole de imbracaminte usoare. In acelasi mod, in unele ocazii poate fi necesar sa se utilizeze ochelari de soare diferiti, in functie de conditiile meteorologice sau de utilizarea pe care o vom da acestora.

Cum se aleg ochelarii in functie de fata?

Caracteristicile noastre si forma fetei noastre sunt factori care determina adecvarea unor ochelari de soare sau a altora. Desigur, cel mai important lucru este ca isi indeplinesc misiunea si ca au o lentila de calitate care ne protejeaza ochii.

Fete circulare: de obicei se simt mai bine pe fata ochelari inalti si lati, cu partile laterale si conturul negru sau o culoare inchisa.

 • Fete patrate si triunghiulare: ochelari in forma de lacrima sau ochelari de aviator (ei au acest nume deoarece au fost folositi de piloti si alti membri ai armatei in timpul celui de-al doilea razboi mondial).
 • Fete dreptunghiulare: ochelari cu cadru inalt.
0 Shares
You May Also Like