Lucruri de luat in considerare pentru inchirierea unei imprimante laser

Contrar credintei populare, nu trebuie neaparat sa cumparati o imprimanta daca aveti doar un pic de imprimat si nici nu trebuie sa externalizati magazinele de imprimare.

O modalitate de a putea economisi o multime de bani este sa folositi o imprimanta laser inchiriata. Acest tip de serviciu va este disponibil la scara mondiala, deoarece exista atat de multe locuri din lume care il ofera.

Read More

WMS in-house sau standard?

Crosspoint WMS de la pointlogistix

Pe masura ce tot mai multi comercianti aleg sa isi dezvolte afacerile intrand si pe piata e-commerce, problema managementului eficient al depozitului devine una din ce in ce mai stringenta, iar companiile care activeaza pe aceasta piata ar trebui sa isi evalueze cu sinceritate situatia.
Daca sistemul propriu de warehouse management nu mai face fata cerintelor si nivelului de munca, poate e momentul sa achizitionezi un software din surse externe? Sau sa iti dezvolti un sistem propriu, de la zero? Vom incerca sa aflam in cele ce urmeaza care dintre aceste doua variante este solutia cea mai buna.

Comertul electronic si solutiile de warehouse management

Impactul comertului electronic este vizibil in aproape orice lant de distributie, aducand cu sine noi provocari, carora firmele trebuie sa le gaseasca raspunsuri. Vorbim despre:
– Diverse momente de varf in depozit.
– Necesitatea unei abordari omni-channel.
– Modificarea caracteristicilor unei comenzi.
– Un volum mai mare de bunuri returnate.
– Mai multa varietate in ceea ce priveste transportatorii.
– Nevoia unui plus de informatii catre consumatorii finali.

Obtinerea flexibilitatii necesare

Orice sistem WMS bun trebuie sa fie suficient de flexibil incat sa sprijine diverse fluxuri si sa aiba capacitatea de a gestiona aceste fluxuri in moduri diferite. De asemenea, el trebuie sa poata face fata automatizarii depozitului si sa treaca usor de la radio scanare la recunoastere vocala. In plus, trebuie sa fie usor de integrat cu sisteme externe precum un ERP sau un TMS.
Exista doua probleme importante ce trebuie luate in calcul si carora Crosspoint WMS, o solutie de top de la Pointlogistix.ro le face fata cu brio:
1. Orice utilizator trebuie sa poata ajusta sistemul WMS pe cont propriu.
2. Implementarea oricarei schimbari necesare trebuie sa se faca rapid si simplu.

Dezvoltarea de softuri in-house

Solutiile dezvoltate in-house suna atractiv, sunt flexibile, nu implica niciun cost legat de supplier si ofera un sistem complet adecvat tuturor proceselor interne. Insa costurile unei astfel de solutii nu sunt la indemana oricarui comerciant, acestea fiind in general solutii la care apeleaza doar cateva dintre companiile foarte mari.
Dincolo de costurile ridicate, un sistem in-house va necesita si angajati full-time care sa se ocupe de intretinerea si mentenanta acestui sistem.
Pe termen lung, software-urile standard vor fi cu mult mai atractive.

Sistemele WMS standard de top

Un sistem de warehouse management de top, asa cum este si Crosspoint WMS are cateva avantaje extrem de solide, pus in balanta cu sistemele de warehouse management in-house. Ele asigura continuitatea, ofera o flexibilitate superioara si riscuri reduse la costuri mici.
In general sistemele standard au o serie intreaga de functionalitati particularizate in functie de diverse tipuri de clienti, care se adauga pachetului principal.
Astfel, desi afacerea ta poate fi unica, exista sanse foarte mari ca un furnizor mare de software sa fi dezvoltat ceva similar pentru un alt client, cu o alta ocazie. In acest caz, cunostintele si expertiza dobandite vor reusi sa transforme un sistem standard intr-unul customizat, rapid si eficient din punct de vedere al costurilor, in colaborare cu clientul.
In plus, furnizorul de software ofera mentenanta si suport, un avantaj ce inclina balanta in favoarea sistemelor standard in ceea ce priveste continuitatea, flexibilitatea si inovatia, dar si in ceea ce priveste costurile totale reduse.

Cum poți aprofunda mai ușor cunoștințele din domeniul analizei de business?

Specialiștii preconizează că în anul 2018, domeniul analizei de business se va afla preponderent în creștere în ceea ce privește mediul de afaceri. În fond, rolul pe care îl îndeplinește un business analyst în cadrul unei companii este extrem de important atât la nivel strategic, cât și la nivel tactic.

Compania Edu Eupc pune la dispoziția celor pasionați de business analysis două tipuri de cursuri acreditate de ILM (Institute of Leadership and Management) din UK: Analiză de Business Fundamentals și Analiză de Business Advanced.

Read More
In ce situatii sunt utile rafturile cu structura metalica

In ce situatii sunt utile rafturile cu structura metalica?

In momentul in care disuctam despre rafturile metalice, cu siguranta cunoastem faptul ca ele au fost construite cu scopul de a sustine o anumita greutate, si cu scopul de a fi cat mai rezistente in timp, chiar daca sunt solicitate in fiecare zi.

De cele mai multe ori, se intalnesc rafturi metalice in diferitele depozite, acolo unde se gasesc o multime de produse care mai apoi vor fi distribuite spre tot felul de magazine.

Se pot intalni astfel de rafturi cu structura metalica de exemplu in depozitele de unde se distribuie marfa pentru toate supermarket-urile din tara, se pot gasi asemenea rafturi cu structura metalica si in diferitele depozite de unde vor fi distribuite mai apoi diferite alte produse.

Read More