Diferenta dintre un calculator refurbished si unul second hand

Diferenta dintre un calculator refurbished si unul second hand

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi folosim un calculator, fie acasa in interes personal pentru a naviga pe internet, pentru a viziona filme sau pentru diferite alte activitati; fie putem sa folosim calculatorul si la locul de munca, in interes profesional.

Toti cei care intentioneaza sa isi cumpere un calculator pentru acasa, trebuie sa stie ca pe piata pot sa gaseasca asemenea echipamente noi, insa pot sa gaseasca si calculatoare second hand, sau calculatoare refurbished.

Despre calculatoarele noi nu prea are rost sa discutam aici, pentru ca fiecare stim ca un calculator nou este un calculator care nu a mai fost folosit inainte, si este un calculator care dispune de specificatii tehnice remarcabile, dar si cu un pret pe masura.

Cat despre celelalte doua categorii de calculatoare, trebuie mentionat faptul ca acestea au cateva asemanari, si anume pretul mult mai mic decat cel al calculatoarelor noi, dar si faptul ca au mai fost folosite si de catre alte persoane inainte.

Calculatoarele second hand, sunt acele calculatoare care au fost folosite pentru o perioada mai indelungata de timp, iar apoi sunt scoase la vanzare de catre proprietari.

Cei care intentioneaza sa isi cumpere asemenea echipamente, pot sa isi cumpere un calculator de la o persoana fizica oarecare, care isi scoate la vanzare echipamentul din diferite motive, si care poate sa ii ofere cumparatorului certificatul de garantie al produsului, daca acesta mai este valabil.

Exista insa si magazine specializate in comercializarea calculatoarelor second hand, asa ca utilizatorii care isi doresc un astfel de calculator, pot sa se orienteze spre un magazin de acest gen, pentru ca vor primi si un certificat de garantie pentru produs.

Asadar, cei care isi doresc un calculator second hand, ar cam trebui sa isi aleaga calculatorul de la un magazin de profil, si nu de la o persoana fizica.

Ei bine, in ceea ce priveste calculatoarele refurbished, trebuie mentionat faptul ca nici acestea nu sunt calculatoare noi, ci sunt echipamente care au fost folosite o anumita perioada de timp.

In comparatie insa cu calculatoarele second hand, echipamentele refurbished au fost folosite destul de putin timp, iar apoi din diferite motive au ajuns din nou pe mana producatorilor, acolo unde au fost testate, apoi supuse unui proces de imbunatatire, dupa care retestate si scoase pe piata.

Din acest punct de vedere, este mult mai indicata achizitionarea unui calculator refurbished decat achizitionarea unui calculator second hand, pentru ca produsul refurbished a fost supus unui proces de imbunatatire, si a mai fost si testat apoi.

Cat despre preturile celor doua categorii de echipamente, trebuie amintit faptul ca atat echipamentele refurbished cat si echipamentele second hand sunt mai ieftine decat calculatoarele noi.

Tot referitor la pret, este important de precizat ca de fiecare data echipamentele second hand vor fi mai avantajoase decat cele refurbished. Ca si performante insa, calculatoarele refurbished le vor fi mereu superioare calculatoarelor second hand, si de multe ori egale sau chiar si superioare celor noi.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii importante pe care utilizatorii trebuie sa le cunoasca atat despre calculatoarele second hand, cat si despre calculatoarele refurbished, iar aceste detalii le vor putea fi de folos in alegerea unui calculator.

0 Shares
You May Also Like