Sfaturi pentru achizitionarea unui laptop

Sfaturi pentru achizitionarea unui laptop

0 Shares
0
0
0

La inceput laptopul a fost conceput ca un ecran mare cu o tastatura incorporata. Dar asta a fost in urma cu trei decenii. Acum laptopul este unul din cele mai importante aparate aflate pe piata mondiala.

Cand se doreste cumpararea unui astfel de aparat trebuie sa se tina cont de componentele pe care acesta le detine. Unele dintre acestea sunt: memoria, capacitatea hard-diskului, bateria, marimea placii video etc.

Memoria acestuia reprezinta unul din cele mai importante aspecte, deoarece cu cat memoria lui este mai mare, cu atat viteza lui de reactive este mai mare.

Hard-diskul este unitatea pe care se stocheaza informatiile salvate in laptop. Cu cat hard-diskul este mai mare cu atat putem stoca mult mai multe informatii in acesta. Insa mai trebuie stiut ca hard-disk-ul unui laptop se poate schimba, in caz ca se doreste schimbarea lui cu altul mai mare.

Cei care se pricep cat de cat la laptop-uri si au mai desfacut anterior unul il pot schimba singuri. Insa indicat este sa se apeleze la un service autorizat de reparatii laptopuri.

Marimea placii video este de asemenea un element destul de important in achizitionarea unui laptop, deoarece placa video cu cat este mai mare cu atat mai mult jocurile de ultima generatie merg mai bine. Si chiar si filmele se pot viziona la o calitate mai inalta.

Inainte de cumpararea unui laptop, trebuie citite absolut toate datele tehnice despre acesta, chiar si datele despre baterie. Este indicata achizitionarea unui laptop dotat cu o baterie care are o durata de viata mai mare.

Inca o componenta importanta a laptopului este nu alta decat display-ul. Cu cat display-ul este mai mare, cu atat rezolutia este mai mare, lucru care ne faciliteaza vizionarea. Cand te uiti la un film pe ecran mai mare nu este la fel ca si cand l-ai viziona pe un ecran mai mic.

In cazul in care una dintre componentele de mai sus se defecteaza trebuie actionat numaidecat. In cazul in care proprietarul de laptop defect dispune de o garantie inca valabila el poate apela la aceasta pentru a si-l repara.

Pentru asta trebuie luata imediat legatura cu firma de reparatie laptopuri care a asigurat garantia acestuia. In caz contrar, daca nu se dispune de o garantie inca valabila, indicat este sa se apeleze tot la o firma de reparatie laptopuri, chiar daca asta implica ceva costuri.

Pentru ca nu este foarte indicat ca fiecare proprietar de laptop sa incerce sa si-l repare singur. Acest lucru ar putea duce si la distrugerea altor componente din el, din cauza neatentiei sau din alte motive.

In concluzie, cam astea sunt toate detaliile importante de care trebuie sa se tina cont inainte de achizitionarea unui astfel de aparat.

0 Shares
You May Also Like