Importanta tehnologiei si cum evolueaza aceasta?

0 Shares
0
0
0

In S.U.A., legislatia ramane blocata, cel putin la nivelul Congresului. Cu mai mult de un an in urma, Parlamentul a adoptat in unanimitate Legea privind unitatea de autostrada, care ar crea un cadru de reglementare pentru autovehiculele autonome.

Acesta nu a fost inca preluat de Senat, care in aceasta vara a depus un proiect de lege separat, Legea AV Start, care a fost facuta prin intermediul comisiei in noiembrie 2017.

Si increderea publica in tehnologia de autodistrugere este scazuta. Trei studii separate in aceasta vara – facute de catre institutia Brookings, think tank HNTB si militantii pentru autostrada si autotehnica (AHAS) – au constatat ca majoritatea oamenilor nu sunt convinsi de siguranta masinilor fara sofer.

Mai mult de 60% au spus ca nu sunt “inclinati” sa mearga in aceste autoturisme, iar aproape 70% au exprimat “ingrijorarea” cu privire la impartirea drumului cu ei.

Partial de vina este suspendarea profunda a flotei Volvo XC90 autonoma a lui Uber, in luna martie, dupa ce una dintre masinile sale a lovit si a ucis un pieton in Tempe, Arizona. (Uber a cerut recent acordul in Pennsylvania pentru permisiunea de a relua testarea autoturismelor pe drumurile publice).

In plus, sistemul de asistenta pentru conducatorii autovehiculei de la Tesla a fost blamat pentru o serie de benderuri de protectie, inclusiv un an mai devreme in acest an in care un Model S s-a ciocnit cu un camion de pompieri Culver City parcat.

Criticii sustin ca industria auto autonoma nu dispune de o metoda empirica si convenita pentru testarea sigurantei in vehicule.

In aceasta toamna, compania Rand a publicat un raport Uber- “Masurarea sigurantei automate a vehiculelor: forjarea unui cadru” – care a scos in evidenta provocarile viitoare. Acesta a sugerat ca DMV locale joaca un rol mai important in formalizarea procesului demonstrativ si ca companiile si guvernele se implica in schimbul de date.

In ciuda opozitiei, cercetarile preliminare arata ca autoturismele au potentialul de a salva zeci de mii de vieti in fiecare an.

Aproximativ 94% din accidentele auto sunt cauzate de eroarea umana, iar in 2016 – un an in care decesele vehiculelor cu motor au revendicat 40.000 de vieti – primele trei cauze ale accidentelor rutiere au fost neatentia, conducerea sub influenta alcoolului si conducerea cu exces de viteza. In prezent, potrivit Consiliului National pentru Siguranta, sansele americanilor de a muri intr-un accident de masina sunt una din 114.

Despre astfel de idei noi si interesante si despre ce mai e nou in domeniul tehnologiei putem vorbi pe https://spinmag.org/ un loc in care toate informatiile sunt mai usor de gasit in domeniul tehnologiei.

Daca esti pasionat de tehnologie si vrei sa vezi tot ce este nou din orice domeniu acest blog de asteapta cu cele mai noi articole dintr-o gama vasta de ramuri ale tehnologiei, de la auto si pana la programare si electronica totul este aici. In zilele in care te relaxezi pe internet poti profita de pauza pentru a vedea ce mai este nou pe piata si ce se mai intampla nou in lume.

0 Shares
You May Also Like