Instrumente pe care trebuie sa le foloseasca orice designer web

0 Shares
0
0
0

Fiecare designer web are instrumentele si anumite unelte pentru web design preferate, pe care le foloseste in viata de zi cu zi, atunci cand isi desfasoara activitatea. Ei bine, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai importante asemenea instrumente de web design pe care le folosesc designerii.

ADOBE DREAMWEAVER este un program este oferit de compania Adobe pentru a fi utilizat de catre designeri si este primul software care a permis utilizatorilor sa editeze vizual paginile web, nu prin metoda scrierilor de coduri. Acesta este un instrument user friendly si se bucura de o foarte mare popularitate.

Cea mai mare bucurie este aceea ca prin Dreamweaver se poate dezvolta ideea de la stadiul de schita si pana la site functional. Cu instrumentele detinute de acest program, se poate schimba site-ul pe loc iar modificarile sunt imediat vizibile.

In ciuda faptului ca atunci cand a fost lansat, programul a fost controversat iar multi designeri web si dezvoltatori au sustinut ca nimic nu poate schimba codul scris manual, totusi, Dreamweaver si-a indeplinit obiectivul si a reusit sa convinga toti criticii ca este exact invers.

Web designerii trebuie sa stie ca pentru a putea utiliza programul trebuie sa stapaneasca foarte bine bazele HTML, CSS si JavaScript, care sunt necesare pentru crearea site-urilor.

Photoshop este oferit un alt instrument necesar pentru web designeri, iar legatura dintre acesta si instrumentul mentionat anterior este acceea ca si Photoshop apartine tot de marea companie Adobe si este un program necesar pentru editarea digitala a imaginilor, si chiar si pentru crearea elementelor grafice raster, cu facilitatea desenului vectorial.

Acest program este foarte apreciat si utilizat de catre multi experti, incepand cu designeri grafici care realizeaza imagini artistice digitale, reclame, etc. Desigur, acest instrument este folosit si de catre designeri web, iar pana in clipa de fata instrumentul a fost adaptat pentru lucru in 27 de limbi, iar de aici ne putem da seama de popularitatea instrumentului.

Bootstrap este o platforma online gratuita (framework) si poate fi folosita de catre web designeri pentru crearea site-urilor si aplicatiilor. Instrumentul contine sabloane care se bazeaza pe HTML, CSS si JavaScript – pentru tipografie, pentru formulare, dar si butoane, navigare si celelalte componente interface.

CHERRY FRAMEWORK 4.0  este un alt instrument folosit de catre designerii web special pentru a crea cadre, insa de precizat aici este faptul ca acest instrument le este destinat designerilor ce utilizeaza wordpress. Ultima versiune a instrumentului este construita pe baza feedbackurilor venite de la utilizatori si este destul de avansata pentru a fi user friendly.

ANTETYPE este un alt instrument necesar pentru web designeri si se foloseste pentru a crea intefetele utilizator (UI) pentru aplicatii si site-uri.

WAMP, MAMP, LAMP, XAMPP sau MOBIRISE reprezinta alte unelte foarte importante pe care le folosesc specialistii in web design.

Ei bine, in mare parte acestea sunt instrumentele folosite de catre specialistii care profeseaza in web design, insa exista si alte instrumente pe care nu le-am amintit in articol, si care pot sa fie utile.

0 Shares
You May Also Like