WordPress pentru incepatori

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta ca atunci cand vreti sa dezvoltati un website trebuie sa va ganditi in primul rand la un aspect important. Ce CMS veti alege. Faceti o lista cu tot ce considerati important.

La sfarsitul zilei, trebuie sa alegeti instrumentul potrivit pentru a se potrivi proiectului. Ai putea alege un CMS proprietate sau unul frree. De asemenea, ati putea alege o abordare open-source si sa gasiti ca nu se potriveste perfect.

Cu toate acestea, din experienta noastra, am constatat ca alegerea unui dezvoltator potrivit si echiparea acestuia cu un sistem open source CMS ofera organizatiilo cea mai buna sansa de a obtine un site care sa le fie alaturi pentru foarte mult timp. Daca vreti o solutie personalizata ccesati DroidWebDesign.com.

Ati folosit un CMS open-source in trecut? Sau ati decis sa mergeti pe ruta proprie pentru organizatia dvs.? Va rugam sa impartasiti experienta dvs. si ceea ce a influentat decizia  in comentariile de mai jos.

Multe persoane sunt fani ai WordPress. Folosim frecvent pe site-urile pe care le facem pentru ca este atat de puternic si usor de utilizat.

Planificati mesajele blog pentru viitor

Majoritatea bloggerilor incearca sa urmeze un program de publicare. Postati o data pe luna, o data pe saptamana sau o data pe zi. In WordPress puteti sa programati postarile pentru a intra live la o anumita ora si data, astfel incat sa nu aveti nevoie sa va aflati la computer (sau chiar sa va treziti) atunci cand mesajul este live. Iata cum.

In backendul WordPress, accesati ecranul Editare pentru postarea pe care doriti sa o programati.

  • In partea dreapta sus a paginii, cautati o caseta intitulata “Publicati”, unde veti gasi o optiune care scrie “Publicati imediat”.
  • Dati clic pe textul albastru “Editati” de langa “Publicati imediat” si alegeti luna, data, anul si ora in care doriti ca postarea dvs. sa fie publicata. Nu uitati sa utilizati timpul militar (ora 15:00 ar fi 15:00).
  • Dati clic pe butonul gri “OK”.
  • Textul “Publicati imediat” trebuie sa se schimbe acum la “Programare pentru”, indiferent de data si ora pe care le-ati ales.
  • Daca sunteti gata, dati clic pe butonul albastru “Programare” (anterior “Publicati”). Postarea este programata.

Modificati adresele URL ale paginii dvs. si blogului dvs

WordPress in general face o treaba buna creand adrese URL pentru paginile sau postarile dvs., dar uneori va trebui sa le modificati. Iata cele mai frecvente instante pe care doriti sa le modificati.

Adresa URL a paginii sau a postarii contine caractere speciale ca%, &, $, @ sau *. Aceste caractere ingreuneaza citirea de catre motoarele de cautare si pot fi problematice pentru browsere, impiedicand eventual incarcarea unor pagini.

Titlul postului sau al paginii este foarte lung si contine cuvinte care nu sunt optimizate pentru cautare. De exemplu, daca scriem un post numit “Ajutam copiii sa gaseasca o locuinta sau un adapost in St. Louis, Missouri”, WordPress poate genera automat aceasta adresa URL: “ajutaam-copiii-sa-gaseasca-o-locuinta-sau-un-adapost-in-st-louis-missouri”.

Motoarele de cautare prefera URL-uri mai scurte, asa ca merita indepartate cuvintele care nu vor ajuta clasarea postului sau a paginii. Motoarele de cautare prefera, de asemenea, sa apara cuvinte cheie de inalta clasa la inceputul adreselor URL.

In exemplul de mai sus, daca vrem sa clasificam expresia “case pentru copii in St. Louis”, este posibil sa dorim sa ajustam adresa URL pentru a citi “copiii-gasesc-case-st-louis”.

0 Shares
You May Also Like