Cum alegem cea mai buna gazda web?

Cum alegem cea mai buna gazda web?

0 Shares
0
0
0

Foarte multi proprietari de magazin online, in general cei incepatori, nu isi dau seama de importanta gazduirii unei platforme prin care sa isi stapaneasca magazinul online. In situatia magazinelor de tip Magento, importanta gazduirii Magento creste extrem de mult din cauza complexitatii structurii interne a Magento.

Aceasta sustine magazinul online si totodata gestioneaza procesele de tranzactionare si manipulare a clientilor. Cei mai multi proprietari de magazine folosesc costul ca unic factor pentru gazduirea magazinului Magento. Gazduirea foarte ieftina este doar un mod sigur de a obtine clienti nemultumiti si totodata venituri pierdute.

Selectarea optiunii de gazduire potrivita pentru magazinul de tip Magento nu este foarte dificila. Trebuie sa tineti seama doar de cateva elemente si poti intra aici. In primul rand trebuie sa descoperiti ce nevoi aveti. Acesta este primul pas in alegerea hosting Magento. Trebuie neaparat sa evidentiati cerintele magazinului dumneavoastra.

Trei elemente esentiale sunt in aces proces si anume, sptiul pe disc, latimea de banda si in acelasi timp capacitatea de procesare. Multe persoane fac o greseala uriasa si anume folosesc valorile medii pentru elementele cheie. Acesta este motivul principal pentru care magazinele nu reusesc sa functioneze pe timp de criza, cand cerintele depasesc de cele mai multe ori aceste numere medii.

Dupa ce v-ati dat seama de valorile cheie, este timpul sa faceti niste cercetari privind furnizorii de servicii de gazduire. Dupa cum veti descoperi, furnizorii de hosting ofera o gama extrem de larga de servicii.

Deoarece magazinul dumneavoastra este alimentat de Magento, este mult mai bine sa optati pentru un furnizor de gazduire care este specializat in gazduire de tip Magento. Aceasta practic inseamna ca infrastructura furnizorului de servicii este optimizata pentru a face fata cerintelor si mai ales structurii unice ale magazinelor bazate pe Magento.

Un alt element cheie este reprezentat de selectarea serverului potrivit. Gazduirea se poate realiza in doua moduri diferite. Primul mod este reprezentat de serverele partajate. Acest tip de servere sunt create prin numeroase tehnologii de virtualizare. Practic, mai multe magazine partajeaza o platforma fizica de tip hardware server.

In timp acest lucru poate insemna ca costul unei solutii de gazduire este foarte competitiv. Dezavantajul este acela ca resursele de tip hardware sunt finite si totodata limitate, fiind impartite dinamic intre magazine. Acest lucru poate duce la perioade de nefunctionalitate si la performante lente in timpul unei perioade de varf.

Al doilea mod este reprezentat de serverele dedicate. Aceste servere gazduiesc practic un singur magazin pe o singura platforma hardware. Costul acestei solutii de gazduire este mult mai mare, dar are numeroase avantaje cum ar fi viteza si resursele dedicate, care se manifesta prin performanta excelenta a magazinului.

Practic in acest moment, ati decis ce parametrii de gazduire aveti si tipul de server pentru magazinul dumneavoastra online. Urmatorul pas la fel de important pentru magazinul dumneavoastra, este tipul de solutie de gazduire. Aceasta practic este o decizie extrem de importanta deoarece se refera la gestionarea zilnica a magazinului online, asadar daca sunteti informat bine, veti alege solutia cea mai buna.

0 Shares
You May Also Like