Semne ca balamalele laptopului trebuiesc schimbate

Semne ca balamalele laptopului trebuiesc schimbate

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrei sa iti cumperi un laptop, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, printre care suma de bani pe care iti permiti sa o cheltuiesti pentru a cumpara produsul, nevoile tale, dar si preferintele tale in materie de branduri.

Poti sa optezi pentru un model nou, sau pentru un model refurbished, in cazul in care ai nevoie de un laptop performant, si cu siguranta aceste doua categorii de echipamente, pot sa iti fie pe plac. Poti sa gasesti o multime de laptopuri noi sau de laptopuri refurbished, la preturi promotionale, si sa te folosesti de ele foarte mult timp fara probleme.

Poti insa sa iti cumperi si un model second hand, pe care sa il utilizezi fara probleme o perioada mai indelungata de timp, insa atunci cand faci aceasta alegere, trebuie sa fii atent chiar si la cele mai mici detalii, pentru a alege un echipament bun.

Mai intai de toate, laptopul pe care il vei cumpara, daca acesta va fi un model second hand, nu va trebui sa prezinte urme foarte mari de uzura. Cu cat echipamentul este mai uzat, cu atat pretul acestuia trebuie sa fie mai mic, insa si calitatea va fi una indoielnica.

Trebuie sa pornesti echipamentul si sa il folosesti putin, pentru a vedea cum ruleaza acesta. Aceasta verificare este fara doar si poate obligatorie, in cazul in care nu vrei sa te pacalesti.

Fara doar si poate, un alt aspect important pe care trebuie sa il privesti, il reprezinta balamalele laptopului. Acestea trebuie sa fie verificate neaparat. Ele se gasesc in amandoua parti ale laptopului, si sunt prinse cu suruburi atat de buttom case, cat si de sina de sustinere a display-ului.

Datorita uzurii echipamentului, datorita chiar si materialului din care balamalele au fost confectionate, datorita neglijentei utilizatorului, si chiar si datorita socurilor mecanice, este posibil ca acestea sa nu mai corespunda, si sa trebuiasca sa fie inlocuite.

Iti vei da seama de faptul ca balamalele trebuiesc sa fie inlocuite, atunci cand display-ul echipamentului se ridica mai greu. In acest caz, se va observa o rezistenta mai mare sau vei putea observa chiar si blocarea ecranului cand iti vei dori sa il ridici mai sus, sau sa il inchizi, sau sa il pliezi mai jos.

Deasemenea, un alt semn al defectiunii balamalelor, este acela ca in partile laterale ale display-ului, apare un joc mai mare decat ar trebui.

Cu siguranta in cazul in care vei intalni aceste situatii, nu trebuie sa neglijezi acest aspect, si sa incepi sa iti indrepti atentia spre un alt laptop, care insa nu prezinta astfel de probleme.

In cazul in care insa, echipamentul nu prezinta alte probleme, iar tu esti multumit de tot ceea ce ai vazut, cu exceptia balamalelor, ii vei putea cere vanzatorului, sa schimbe el balamalele si apoi vei cumpara laptopul, sau ii vei putea solicita un pret mai mic, pentru ca tu va trebui sa cumperi si sa schimbi balamalele.

Daca vei alege acest echipament, poti sa schimbi si tu balamalele acasa, sau poti sa iti duci produsul la service, iar acolo specialistii iti vor comanda, si iti vor pune balamale noi in cel mai scurt timp.

0 Shares
You May Also Like