Feroneria potrivita pentru lemn

0 Shares
0
0
0

Alegerea puntilor de fixare punte si a feroneriei pentru constructiile si grinzile din lemn este destul de simpla. Dupa 2004 totul s-a schimbat, odata cu aparitia cherestelei tratate cu CCA si introducerea unei noi familii de conservare a lemnului pentru cherestea tratata sub presiune.

Cei doi conservanti principali utilizati sunt mult mai corozivi la otel, aluminiu si acoperiri zincate, ceea ce face selectia elementelor de feronerie si de asamblare o decizie mai putin complicata si critica.

Cand elementele de fixare corodeaza, contribuie la degradarea lemnul de jur imprejur, slabind si mai mult conexiunea. Esecul poate insemna o grinda sau o conexiune ce poate avea rezultate catastrofale, cum ar fi un colaps.

Noi conservanti si corozivi

Cele doua elemente de intretinere a lemnului folosit astazi in constructie sunt estimate a fi de doua pana la cinci ori mai corozive pentru metale si acoperiri galvanizate decat cel folosit anterior, conform numeroaselor teste efectuate. Cresterea rezultatelor de la concentratii mai mari de cupru, care este coroziv pentru otel si alte metale, precum si eliminarea de crom si arsenic, sunt doar cativa dintre factorii care au ajutat la suprimarea coroziunilor.

Formulele pe baza de amoniac, utilizat pentru o mai buna penetrare in unele specii de lemn, precum bradul, sunt chiar mai corozive decat formulele standard. Cele mai multe tratate sunt lemnul de pin, lemn dominant in anumite regiuni, si care este acum micronizat cu o formula care este considerata a fi mai putin coroziva decat cele standard de ACQ si CA.

Altele decat produsele chimice de tratare utilizate, diversi alti factori afecteaza rata de coroziune, dar umiditatea este cel mai important dintre ei. Din moment ce apa este necesara pentru a se produce coroziunea, cu cat aceasta abunda asupra mediului si mai aproape de solul umed sunt elementele de fixare, cu atat metalele se vor coroda mai repede. Sarea din aer si pulverizarea acceleaza in mod semnificativ coroziunea.

Deci, un cuier pe o grinda pe o punte pe litoral va rugini de departe mult mai repede decat aceeasi bucata de feronerie intr-un loc cu aer uscat.

Concentratia de conservanti pe care lemnul o are, de asemenea, are un efect semnificativ, ca si dimensiunea. O grinda de dimensiuni 6 × 6 evaluatz pentru contact cu solul are un nivel mai ridicat de produse chimice si, prin urmare, un potential mai mare de coroziune decat o scandura de 2 × 8 sau o terasa evaluata pentru utilizare deasupra solului.

0 Shares
You May Also Like