Sfaturi privind utilizarea unei motosape

Sfaturi privind utilizarea unei motosape

0 Shares
0
0
0

In situatia in care locuiesti in mediul rural, cu siguranta detii o gradina mai mica sau mai mare, in care cultivi diferite legume, sau chiar si anumite cereale.

Ei bine, trebuie mentionat faptul ca munca in domeniul agriculturii poate reprezenta o adevarata povara si pentru tine, la fel ca si pentru toti ceilalti care lucreaza in acest domeniu de activitate, si o fac manual.

Pentru a-ti usura munca, ai putea sa iti indrepti atentia spre cateva utilaje ideale pentru munca in agricultura, iar aici discutam de exemplu despre o motosapa sau despre un motocultor.

Motosapa este o masina care dispune de transmisie melcata, si care are o latime a frezelor de cel mult 50 de centimetri, pe care pot sa fie atasate fel si fel de accesorii ideale pentru lucrarea si intretinerea solului.

Motosapele sunt utilaje usoare care sunt prevazute cu motoare in patru timpi, si care au un rol important in maruntirea solurilor usoare. De cele mai multe ori motocoasele se folosesc in gradini, in sere sau in solare.

In cazul in care vrei sa iti cumperi si tu o motosapa pe care sa o folosesti atunci cand vrei sa iti lucrezi gradina, trebuie sa cunosti cateva sfaturi foarte utile, pentru a-ti putea desfasura activitatea.

Mai intai de toate trebuie sa stii ca nu trebuie sa pornesti motorul utilajului in spatii inchise dat fiind faptul ca sunt sanse ca gazele de esapament sa se acumuleze, iar acestea sunt toxice si periculoase pentru sanatate.

Apoi trebuie precizat faptul ca utilajul nu trebuie pornit langa copii, animale sau alte persoane, iar atunci cand acesta este pornit trebuie sa pastrezi distanta fata de freza de pamant sau fata de orice alta piesa a sa care se afla in miscare, pentru a evita accidentele de munca.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il cunosti este acela ca procesul de lucru nu trebuie grabit, iar motosapa trebuie sa fie folosita intr-un ritm normal, de mers. Deasemenea, nu trebuie sa lucrezi niciodata spre deal sau spre vale.

Iarasi este important de precizat ca atunci cand folosesti motosapa trebuie sa ai stabilitate, si trebuie sa te asiguri ca executi in cele mai sigure conditii intoarcerile. Deasemenea, in timpul utilizarii utilajului este obligatoriu sa folosesti accesoriile de protectie.

Ei bine, acestea sunt doar cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmezi atunci cand folosesti o motosapa. Poti insa sa iti indrepti atentia si spre un motocultor, mai ales in conditiile in care detii o suprafata mai mare de teren.

Trebuie sa stii insa ca un motocultor are dimensiuni mai mari decat o motosapa, si este si mai greu decat o motosapa, insa are o putere mai mare si poate avea atasate mai multe accesorii ideale pentru lucrarea terenului.

In ceea ce priveste pretul, este important de amintit ca un motocultor este mai scump decat o motocoasa, insa cu siguranta acest utilaj isi merita banii tinand cont de toate avantajele sale.

Asadar, atunci cand locuiesti la casa si ai o gradina mai mica sau mai mare, cu siguranta trebuie sa folosesti si tu un asemenea utilaj, pentru a-ti usura munca din domeniul agriculturii.

0 Shares
You May Also Like