Care sunt componentele unui hidrofor?

Care sunt componentele unui hidrofor?

0 Shares
0
0
0

Un hidrofor este un aparat mecanic alcautit dintr-o pompa, un vas de expansiune (care poarta denumirea de rezervor, butelie de hidrofor, vas de hidrofor, etc.), racord antivibrant, presostat si manometru.

In cazul in care ai si tu nevoie de un hidrofor, il poti gasi accesand rapid si usor www.zyg.ro, insa inainte de asta ar trebui sa cunosti cateva detalii despre fiecare componenta in parte a unui hidrofor.

In primul rand ar trebui sa cunosti anumite detalii despre pompa hidroforului, cea care in termeni tehnici poarta denumirea de electropompa. Aceasta componenta a unui hidrofor este alcatuita dintr-un motor electric in doi timpi de cele mai multe ori si o pompa.

Pompele hidrofoarelor sunt realizate din diferite materiale, unele de calitate superioara in timp ce altele sunt de calitate inferioara. Atunci cand se alege un hidrofor, tinand cont de importanta pompei, trebuie tinut cont de locul de amplasare, de necesarl de apa, de conditiile de lucru, de frecventa utilizarii dar si de diferite alte aspecte.

Pompa unui hidrofor functioneaza pe curent electric trifazat sau monofazat si poate sa dezvolte puteri nominale incepand de la 1kw, si poate ajunge pana la foarte multi kw.

Vasul de expansiune este a doua componenta a unui hidrofor. Cea mai des utilizata versiune a unui asemenea vas de expansiune este aceea care are volumul de 24l, insa se pare ca mai nou se folosesc foarte mult hidrofoarele care au vasul de expansiune de 50l.

Pentru uzul casnic, in cazul familiilor compuse din doua persoane, un hidrofor cu vas de expansiune de 24l este suficient. Daca discutam despre 3-4 membrii, atunci ar fi nevoie de un hidrofor cu vas de expansiune de 50l plus aspersoare.

Atunci cand se alege vasul de expansiune trebuie tinut cond de faptul ca nu conteaza culoarea acestuia. Aceste vase pot fi de diferite culori care nu au nici o relevanta. In acest caz cu siguranta rosu nu inseamna apa calda si abastru apa rece sau verde apa pentru udat gradina.

Racordul antivibrant este o alta componenta foarte importanta a unui hidrofor, acesta este de fapt furtunul care leaga pompa si vasul de expansiune. Exista mai multe tipuri de asemenea furtune, insa cele mai intalnite sunt de 1 tol sau ½ toli.

Manometrul este o alta componenta importanta a unui hidrofor, iar rolul acestei componente este acela de a masura si de a afisa presiunea apei din sistemul de alimentare. Aici trebuie facuta precizarea ca presiunea apei este data de pompa.

Ultima componenta a unui hidrofor este fara indoiala presostatul. Aceasta componenta are rolul de a porni si de a opri pompa in functie de presiunea apei din circuit. Aceste componente sunt presetate din fabrica avand intervalul de 1.5-2.5 bari, insa pot sa fie mai apoi setate si pentru diferite alte valori.

Asadar, acestea sunt toate componentele unui hidrofor, asa ca in cazul in care ai de gand sa iti cumperi un hidrofor pentru gospodaria ta, cu siguranta trebuie sa cunosti toate aceste componente, si trebuie sa cunosti foarte bine rolul lor.

0 Shares
You May Also Like