Tipuri de motocultoare

Tipuri de motocultoare

0 Shares
0
0
0

De foarte multe ori, sarcinile din gospodarie nu pot sa fie efectuate dupa vechile metode, asa ca singura solutie a celor care locuiesc la casa si care isi doresc sa aiba o gospodarie de invidiat, este aceea de a-si cumpara de pe Epinvest.ro un motocultor.

Gospodarii care isi doresc un motocultor trebuie sa stie ca exista o multime de tipuri de motocultoare, care se deosebesc unele de altele in functie de pozitia lamelor care intra in contact cu suprafata pamantului asupra caruia se actioneaza.

De exemplu se pot gasi motocultoare profesionale si motosape cu lama frontala. Acestea ai axul principal dar si lamele responsabile pentru zdrobirea pamantului din partea din fata a masinariei, in directia de mers.

Aceste motocultoare nu sunt tocmai cele mai des intalnite insa cu siguranta sunt foarte utile pentru orice gradinar. Partea si mai interesanta este aceea ca inaltimea lamelor poate sa fie setata iar astfel se poate controla adancimea sapaturii. De regula, aceste motocultoare sunt destul de ieftine, si sunt ideale pentru gradinile cu suprafata mica.

Exista deasemenea si motocultoare profesionale si motosape cu lama centrata. Acestea sunt echilibrate si se folosesc foarte usor, fara a fi nevoie sa se depna efort pentru ca motocultoarele sa parcurga o suprafata extinsa si sa aiba rezultate.

Orice tip de motocultor necesita un minim de forta pentru a fi impinse, insa acestea sunt cele mai usor de folosit. Se pot gasi o multime de astfel de motocultoare, asa ca gospodarii vor putea sa isi aleaga modelul preferat in functie de producator sau in functie de alte aspecte.

Exista deasemenea si motocultoare profesionale si motosape cu lama in spate. In cazul acestor motocultoare trebuie precizat faptul ca rotile isi pastreaza pozitia centrala. Se poate opta si pentru adaugarea unui set de roti in partea frontala in timp ce lamele se afla in spate.

Referitor la lamele motocultorului trebuie mentionat faptul ca acestea sunt acoperite astfel incat sa nu existe nici un risc de accident.

Ei bine, cei care intentioneaza sa isi cumpere un motocultor trebuie sa tina cont de anumite aspecte foarte importante, precum puterea masinariei de exemplu. Puterea motocultoarelor este precizata in CP (cai putere), insa acestia pot sa fie convertiti la randul lor si in kilowatti, insa pentru ca majoritatea masinariilor folosesc combustibil, se folosesc caii putere.

De precizat aici este faptul ca majoritatea motocultoarelor profesionale au o putere cuprinsa intre 5 si 7 CP, sau intre 3500 si 5500 kW pe ora. Exista insa si motocultoare care au o putere mai mare, de 14 CP de exemplu.

Gospodarii care au nevoie de un motocultor pot alege daca sa isi cumpere un motocultor pe benzina, pe motorina sau unul electric.

Deasemenea, atunci cand vine vorba despre alegerea unui motocultor trebuie sa se tina cont si de dimensiunea acestuia, insa cu siguranta trebuie tinut cont si de producatorul acestuia. Cele mai bune motocultoare sunt fara doar si poate cele produse de catre marile firme de pe piata precum Honda, Raider, Ruris, O-Mac sau Sep.

Asadar, cei care se afla in cautarea unui motocultor ar trebui sa cunoasca toate aceste detalii, pentru a face cea mai buna alegere.

0 Shares
You May Also Like