5 obiective de vizitat intr-un circuit prin Dresda in 2018

5 obiective de vizitat intr-un circuit prin Dresda in 2018

0 Shares
0
0
0

Putine orase europene sunt mai usor de recunoscut dupa silueta impunatoare ca Dresda. Privind cladirile de pe malul raului Elba, nu ai cum sa nu te simti coplesit de cupolele, turnurile si domurile ce rasar la orizont din nenumarate biserici si palate care impanzesc orasul. Este greu de crezut ca toate aceste monumente impresionante si, de fapt, intreg orasul, au fost construite dupa anul 1945 cand Dresda a fost aproape complet stearsa de pe harta in urma unui bombardament.

Daca decizi sa profiti de una dintre ofertele din 2018 pentru circuite in Dresda organizate de agentiile de turism, iata ce trebuie sa vizitezi:

Biserica Frauenkirche din Piata Neumarkt

Cel mai faimos simbol al Dresdei este Frauenkirche. Aceasta biserica protestanta a fost ridicata intre anii 1726 si 1743, a fost adusa la stadiul de ruina in 1945 si a fost reconstruita incepand cu anul 1990. In Piata Neumarkt care inconjoara edificiul, casele in stil baroc au fost reconstruite sectiune cu sectiune dupa dezastrul din timpul razboiului, iar acum, la mai mult de jumatate de secol de la eveniment, centrul orasului a fost readus la gloria sa de odinioara.

Palatul Regal

Cladirea renascentista a fost construita in secolul 15 pentru a fi noul centru de putere al printilor si regilor saxoni care guvernau regiunea in acea perioada. Dupa distrugerea din timpul celul de-al Doilea Razboi Mondial, cladirea a inceput sa fie reconstruita cu scopul de a gazdui complexul de muzee Staatliche Kunstsammlungen.

Catedrala Sanctissimae Trinitatis

Acest edificiu catolic se afla intre Schlossplatz si Theaterplatz, si este cea mai mare cladire bisericeasca din Saxonia. Catedrala a fost construita de arhitectul italian Gaetano Chiaveri intre anii 1738 si 1754 in stilul baroc.

Palatul Zwinger

Cea mai reprezentativa cladire a curentului baroc, acest palat este o opera de arta complexa ce imbina arhitectura, sculptura si pictura. Construit intre 1710 si 1728, palatul Zwinger adaposteste astazi Galeria de Picturi ale Marilor Maestri, Cabinetul Regal de Instrumente pentru Matematica si Fizica si Colectia de Portelan.

Terasa lui Brühl

Aceasta superba sectiune de pe malul Elbei a fost construita pentru a-i servi Contelui Brühl drept gradina privata si este cunoscuta ca “Balconul Europei”. De pe terasa se poate ajunge la Academia de Arta, Fortareata Dresda si Albertinum.

Cu siguranta vei fi impresionat de aceste cinci atractii majore ale orasului german pe care trebuie sa le vizitezi in timpul unui circuit prin Dresda in 2018!

0 Shares
You May Also Like