De ce sa alegi Tekirova?

De ce sa alegi Tekirova?

0 Shares
0
0
0

Tekirova este un oras mic care in prezent se confrunta cu o crestere turistica constanta, la fel ca alte orase din regiunea Antalya. La 70 km de aeroport, la 20 de orasul Kemer si la 60 de Antalya, Tekirova se afla pe coasta mediteraneana din Turcia. Peisajele de aici sunt magnifice, deoarece orasul intruneste muntii verzi cu marea cristalina.

De ce sa alegi Tekirova?

Bazarurile din Turcia sunt un loc de negocieri constante. Nu accepta imediat suma oferita atunci cand cumperi produse locale. Dar aceasta cultura este vizibila peste tot. Daca iei un taxi, nu ezita sa reduci considerabil pretul, soferii oricum asteapta acest lucru.

Tekirova este un loc magic in care istoria se indragosteste de natura. Intr-adevar, un oras antic numit Phaselis este situat in jurul orasului. Descopera trecutul plin de viata care este inregistrat astazi pe cararile presarate cu pini si pe strazile stravechi pietruite.

Orasul Tekirova va face apel la fotografi, pictori si alti artisti sau mai exact la toti cei care apreciaza armonia culorilor si diversitatea peisajelor. Pentru ca nu exista multe locuri in lume in care sa poti admira, de pe o plaja paradisiaca, atat valurile de smarald, cat si muntii inalti din fundal.

Cel mai inalt varf din aceasta zona de coasta a Taurului se numeste Tahtalı Dağı (2366 m). In timpul calatoriei tale catre Tekirova poti face drumetii pe urmele faimosului traseu Lycia.

Tekirova se afla la poalele curatului parc national Olimpos-Beydağları. Din 2005, a devenit si mai popular, deoarece un parc ECO si-a deschis portile. Este o adevarata gradina a Edenului pentru animale, in special reptile, protejate in propriul mediu. Acest parc botanic este plin de specii florale, iar vestea buna: da, poti face oricate fotografii doresti.

In afara de frumusetile sale naturale si istorice, orasul are o infrastructura hoteliera bine dezvoltata, hoteluri de lux all-inclusive te asteapta pentru a te rasfata la nesfarsit. Unul dintre ele este hotel Rixos Tekirova. Daca doresti doar sa te relaxezi pe plajele superbe de nisip si soarele fierbinte, atunci sa decizi sa ramai in Tekirova se va dovedi din nou o alegere excelenta.

Ce sa faci in Tekirova?

Aceasta destinatie este apreciata in primul rand pentru nesfarsitele sale plaje insorite in care se varsa Muntii Taur. Toate sporturile nautice sunt practicabile pe apele sale albastru-turcoaz. De asemenea, viziteaza orasul antic Phaselis si mergi la orasul apropiat Kemer.

Parcul ECO este obligatoriu si poti merge, de asemenea, cu barca catre alte destinatii, cum ar fi Olympus, Antalya etc.

Oferta hoteliera este larga si aici au loc evenimentele culturale si viata de noapte din regiune. Hotelurile sunt, de asemenea, cea mai buna optiune pentru degustarea mancarurilor locale. Bucataria turceasca este delicioasa si foarte variata, deoarece foloseste legume proaspete cu carne bine macerata si ii adauga multe condimente. Pentru mai multe baruri si terase seara, iesi la Kemer.

Cel mai apropiat aeroport international de Tekirova este la 70 de kilometri de oras, in Antalya. Autobuze si taxiuri sunt disponibile de acolo, la fel ca in orasul Tekirova. Daca doresti sa explorrzi imprejurimile, o modalitate excelenta de a te deplasa este cu masina.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like