Vrei sa devii agent imobiliar - vezi ce trebuie sa faci

Vrei sa devii agent imobiliar – vezi ce trebuie sa faci

0 Shares
0
0
0

Multe persoane sunt de parere ca a fi agent imobiliar este o treaba foarte usoara, pe care oricine o poate face. Trebuie sa stii insa ca nu este chiar asa. Pentru a fi un agent imobiliar care chiar face o treaba buna, care stie sa asculte dorintele viitorilor proprietari si mai presus de atat sa gaseasca cea mai buna varianta pentru acestia trebuie multi ani de munca si abilitati excelente de comunicare si negociere. Ti-ar placea sa ai un asemenea job si chiar ai vazut un post disponibil intr-una dintre agentiile imobiliare din Ploiesti? Iata ce trebuie sa faci pentru a deveni un agent imobiliar de succes.

Majoritatea agentiilor mobiliare iti ofere posibilitatea de a urma cursuri de agent imobiliar autorizat. In urma acestora vei primi un atestat profesional recunoscut de Asociatia Brokerilor Imobiliari, cu care angajarea ta va deveni mult mai usoara. In cadrul cursului de agent imobiliar vei invata:

  • aspecte legate de legislatia imobiliara si contracte imobiliare standardizate.
  • te vei familiariza cu aspecte legate de finantare si de creditare imobiliara.
  • vei sti sa faci diferenta dintre un balcon si o logie.
  • vei sti ceea ce inseamna cadastru, intabulare si alti termeni specifici.
  • vei invata sa faci diferenta intre tipurile de proprietate imobiliara, precum si o evaluare a intervalului de pret in care se incadreaza acestea.
  • vei invata tehnici de negociere si de marketing in domeniul imobiliar precum si tot necesarul de documente notariale de care ai nevoie pentru tranzactii in aceasta arie de activitati.

Dupa cursurile teoretice, va trebui sa faci un stagiu de pregatire practica. In timpul acestui stagiu vei face echipa cu un agent experimentat de la care vei invata, pe teren, ce inseamna munca in imobiliare. Iar daca acumulezi rapid cunostinte si iti doresti sa inveti diferite tehnici, vei porni cu dreptul in domeniu. Dupa ce ai intrat in cercul agentilor imobiliari si incepi sa cresti din ce in ce mai mult, avantajele care vin cu acest domeniu de activitate se inmultesc considerabil. Sa vedem care sunt cateva dintre avantajele pe care aceasta activitate ti le ofera:

  1. Ai un program flexibil, in mare parte stabilit chiar de tine – toata lumea viseaza la acest avantaj. Daca nu esti deloc o persoana matinala, nu va mai fi nevoie sa te trezesti cu noaptea-n cap decat in cazuri exceptionale. Iti stabilesti singur ritmul fiecarei zile si jonglezi cu sarcinile in asa fel incat sa te poti bucura in egala masura de orele de munca, dar si de pasiunile din timpul liber.
  2. Nici o zi nu seamana cu cealalta – chiar daca exista si sarcini repetitive, fiecare zi vine cu o noua combinatie a activitatilor pe care le face un agent imobiliar – noi oameni, noi proprietati, noi obstacole de depasit.
  3. Afacerea ta creste odata cu tine – nu exista limite pentru evolutia ta in acest business. Pachetul care aduce rezultate incredibile este atitudinea pozitiva, dorinta de munca si etica in activitatea de zi cu zi, la care se adauga si un plan de marketing eficient.
  4. Piata imobiliara nu moare niciodata – chiar daca domeniul imobiliar are suisuri si coborasuri, nu e o piata care va disparea cu totul. Chiar daca nu vei vinde la fel de multe ca in perioada in care piata era in crestere, nu inseamna ca ocaziile vor disparea cu totul.

Iar acestea sunt doar 4 dintre multitudinea de avataje pe care ti le ofera un job in domeniul imobiliar. Asa ca, daca ai gasit un loc de munca la una dintre agentiile imobiliare din Ploiesti, nu rata ocazia si indeplineste-ti visul!

0 Shares
You May Also Like