Idei pentru urnele de cremare – un memorial deincinerare

0 Shares
0
0
0

Idei pentru urnele de cremare - un memorial deincinerareUn memoriu, prin definitie, este un obiect care aduce un omagiu memoriei unei vieti. In cazul memorialelor de cremare, exista multe modalitati prin care se poate realiza acest lucru. Exista urne de cremare care servesc ca recipient pentru cenusa. Bijuteriile de cremare pot contine o cantitate mica de cenusa intr-un compartiment mic sau intr-un lacas. Exista, de asemenea, sculpturi care pot contine cenusa sau sticla memoriala.

In cele ce urmeaza vom explora cateva dintere numeroasele optiuni disponibile in prezent in ceea ce priveste urnele de cremare.

Urnele de cremare

Multi oameni stiu exact cum vor sa arate urna in care va fi depozitata cenusa ramasa in urma incinerarii prorpiului corp. Unii, in gluma, cer sa fie tinuti intr-o cutie de cafea. Altii adora obiectele frumoase si ar putea solicita o urna atragatoare, poate chiar un adevarat obiect de arta. Exista si iubitorii de natura care pot alege o urna din lemn sau din alt material biodegradabil si care nu ar avea impact pe viitor asupra mediului.

Urnele sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, materiale, stiluri si modele. Amintiti-va ca nu sunteti niciodata obligat sa luati decizia imediat si ca este perfect acceptabil sa pastrati cenusa in recipientul temporar pana gasiti urna potrivita.

Urna aceasta ar trebui sa aiba legatura cu personalitatea persoanei decedate. Desi exista urne cu logo-uri sport pentru fanii sportivi, nu ai alege neaparat ceva de aceste gen pentru o femeie batrana care si-a petrecut ultima parte a vietii in gradina. Pe de alta parte, o urna cu insemne universitare ar putea fi alegerea perfecta pentru un elev eminent. Cu alte cuvinte, incercati sa potriviti caracteristicile unice ale persoanei iubite cu o urna care sa reflecte aceste trasaturi.

Dimensiunea urnei pentru cremare

Cea mai frecventa intrebare despre urnele de cremare este legata de dimensiunea pe care acestea ar trebui sa o aiba. Regula generala este de 1 inchi cub la 1 kg de greutate corporala. Cele mai multe urne standard de cremare produse in masa au o capacitate de 200 cm cubi.

Urne mici sau partiale

In prezent este destul de comun ca familiile si prietenii sa imparta cenusa, astfel incat fiecare dintre ei sa poata pastra o amintire a persoanei iubite. Urna mica sau partiala poate fi o alegere buna daca o parte din cenusa a fost imprastiata iar restul este impartit sau inhumat.

Urne de mentinere

Pentru cei ce doresc sa pastreze doar o cantitate mica de cenusa (cateva linguri), o urna de pastrare este alegerea perfecta. Internetul ofera accesul la mii de stiluri de urne. Puteti gasi mai multe informatii si la ProIgnis crematoriu  accesand link-ul.

Urne de companie

Multe cupluri sunt ingropate impreuna. Acelasi concept de a ramane impreuna poate fi obtinut si in urma incinerarii ambelor corpuri. O urna insotitoare sau de companie are capacitate suficienta pentru doua persoane.

Urne artizanale realizate manual

Exista firme sau companii care prezinta lucrarile a mai multor artizani care proiecteaza si creeaza urne de cremare realizate manual. Deci, daca va doriti ceva cu adevarat sepecial, puteti apela la aceste servicii.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste