Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

0 Shares
0
0
0

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.

Rasina obtinuta din extract de boswellia a fost folosita de secole in medicina populara asiatica si africana. Se crede ca trateaza bolile inflamatorii cronice, precum si o serie de alte afectiuni de sanatate. Boswellia se gaseste in prezent sub forma de rasina, pastila sau crema.

Studiile efectuate odata cu trecerea timpului, arata ca boswellia, are puterea de a reduce inflamatia, dar si ca poate fi utila in tratarea urmatoarelor afectiuni:

  • artroza (OA);
  • poliartrita reumatoida (RA);
  • astm;
  • boala inflamatorie a intestinului (IBD).

Deoarece boswellia este un antiinflamator eficient, poate fi un calmant eficient si poate preveni pierderea cartilajului. Unele studii au descoperit ca poate fi utila chiar in tratarea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi leucemia si cancerul de san.

Boswellia poate interactiona cu medicamentele, si reduce efectele medicamentelor antiinflamatoare. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a utiliza produse boswellia, mai ales in cazul in care urmati un tratament medicamentos pentru a trata inflamatia.

Cum functioneaza boswellia

Unele cercetari scot in evidenta faptul ca acidul boswellic poate preveni formarea de leucotriene in organism. Leucotrienele sunt molecule care au fost identificate ca o cauza a inflamatiei. Acestea pot declansa simptome de astm.

Patru acizi din rasina boswelliei au o contributie importanta cu privire la efectele antiinflamatoare ale plantei. Acesti acizi inhiba 5-lipoxigenaza (5-LO), o enzima care produce leucotriene. Acidul acetil-11-ceto-β-boswellic (AKBA) este considerat cel mai puternic dintre cei patru acizi boswellici.

Cu toate acestea, alte cercetari scot in evidenta faptul ca alti acizi boswellici sunt responsabili pentru proprietatile antiinflamatoare ale plantei. Produsele Boswellia sunt, in general, evaluate in concentratia de acizi boswellici.

OA

Multe studii privind efectul boswelliei asupra OA au descoperit ca este eficienta in tratarea durerii si inflamatiei OA.

Un studiu realizat in anul 2003, si care a fost publicat in revista Phytomedicine, a constatat ca toate cele 30 de persoane cu dureri de genunchi cauzate de OA, care au primit boswellia, au raportat o scadere a durerii la genunchi. Pacientii au raportat de asemenea, o crestere a flexiei genunchiului si cat de departe ar putea merge.

Studii mai noi sustin utilizarea continua a boswelliei pentru OA. Un alt studiu, finantat de o companie de productie din Boswellia, a descoperit ca cresterea dozei de extract de boswellia imbogatit, a dus la o crestere a capacitatii fizice.

Durerea de genunchi cauzata de OA, a scazut dupa 90 de zile de utilizare a produsului boswellia, comparativ cu o doza mai mica si cu placebo. De asemenea, a ajutat la reducerea nivelului unei enzime care degradeaza cartilajul.

RA

Un studiu mai vechi publicat in Jurnalul de reumatologie a descoperit ca boswellia ajuta la reducerea umflaturii articulatiilor RA. Anumite cercetari sugereaza faptul ca boswellia poate interfera cu procesul autoimun, ceea ce ar face o terapie eficienta pentru RA.

Cercetarile suplimentare sustin proprietatile eficiente anti-inflamatorii si de echilibrare a imunitatii.

IBD

Datorita proprietatilor antiinflamatoare ale ierbii, boswellia poate fi eficienta in tratarea bolilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn si colita ulceroasa (UC).

Un studiu din 2001 a comparat H15, un extract special de boswellia, cu medicamentul anti-inflamator mesalamina pe baza de reteta (Apriso, Asacol HD). Acesta a aratat ca extractul de boswellia poate fi eficient in tratarea bolii Crohn.

Cancer

Acizii boswellici actioneaza intr-o serie de moduri care pot inhiba cresterea cancerului. S-a demonstrat ca acizii boswellici impiedica anumite enzime sa afecteze negativ ADN-ul.

Acestea sunt doar cateva informatii pe scurt, insa cu un click pe https://vegis.ro/blog/rasina-care-reduce-orice-inflamatie-din-organism-extractul-de-tamaie/,  puteti afla mai multe informatii interesante despre boswellia.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like