Pasi in construirea unei hale metalice

Pasi in construirea unei hale metalice

0 Shares
0
0
0

In momentul in care te hotarasti ca a sosit timpul sa iti construiesti o hala metalica pentru afacerea ta, cu siguranta trebuie sa stii faptul ca ai de parcurs cativa pasi importanti.

In primul rand, trebuie stabilite caracteristicile generale, iar aici, va trebui sa iti schitezi o imagine despre locatia unde se va construi hala, despre dimensiunile halei, despre configuratia acesteia, despre criteriile de performante, si nu in ultimul rand, o schita a echipamentelor necesare.

In acest sens, ai putea sa apelezi la ajutorul unui consultant, care iti va putea recomanda chiar si o firma specializata in constructii hale metalice, pentru ca firma respectiva sa iti construiasca hala.

Trebuie insa mentionat faptul ca serviciile de consultanta pot sa fie si contra cost, asa ca le vei plati in totalitate, insa pot sa fie si gratuite, ele facand parte dintr-un pachet de management al proiectului.

Rolul consultantului este acela de a te sfatui referitor la amplasarea halei, la normativele cu privire la sarcini si incarcari, la natura solului, si va preintampina toate problemele care vor putea aparea din punct de vedere tehnic. Un consultant va fi pentru tine, departamentul tehnic pe toata durata desfasurarii proiectului.

Urmatorul pas, consta in studiile de prefezabilitate si fezabilitate, urmate de proiectul tehnic, iar din acest moment, un consultant sau un proiectant este necesar, pentru ca acesta va putea sa gaseasca optimul intre greutatea structurii si rezistenta, astfel incat hala sa aiba un pret cat mai mic, si utilitate cat mai mare.

Cel de al treilea pas care consta in realizarea unei hale metalice, consta in faza de contractare, faza realizata in urma unei licitatii sau chiar si in urma unui concurs de oferte. Aceasta etapa se intocmeste intr-o documentatie specifica, si se va inmana direct participantilor, iar acest tip de documentatie este realizat de consultant impreuna cu proiectantul.

Odata trecut si acest pas, urmeaza etapa de aprovizionare si de constructie, iar achizitionarea se refera la comandarea si la receptionarea echipamentelor necesare pentru a incepe lucrarea de construire a halei metalice.

Aceste materiale vor fi mult timp asteptate de catre cei care isi doresc sa isi construiasca o hala metalica, pentru ca daca hala este una mare si complexa, atunci livrarea materialelor se va face in mai multe etape.

Ei bine, odata ce se receptioneaza aceste materiale, se va trece la lucru, astfel ca va incepe montajul halei. Pentru ca totul sa se desfasoare ca la carte, iar munca sa decurga perfect, este nevoie si de un manager de proiect.

Ultimul si cel mai asteptat pas, este darea cladirii in folosinta, insa pana la acest pas, beneficiarul va avea mult timp de asteptat.

Ei bine, odata ce trece si acest pas, iar hala metalica este finalizata, atunci nu mai ramane altceva de facut decat ca proprietarul sa isi ia in primire constructia, si sa inceapa sa isi desfasoare activitatea in hala pentru care a investit atatia bani.

Asadar, dupa cum se poate observa, pentru construirea unei hale metalice, sunt necesari cativa pasi extrem de importanti.

0 Shares
You May Also Like