Cum se curata centrala termica pe lemne?

0 Shares
0
0
0

Cum se curata centrala termica pe lemne?Cel mai adeasea, cei care locuiesc la bloc isi achizitioneaza si monteaza centrale termice cu condensare datorita faptului ca acestea consuma putina energie.

Nu trebuie sa mergi neaparat prin magazine si sa umbli zile in sir pentru a cumpara o centrala. Poti cumpara o centrala si online de pe Epinvest.ro. Intra pe site si consulta lista cu centralele disponibile.

Nu este convenabil sa cumperi centrale termice cu condensare atunci cand locuiesti la casa. Daca locuiesti la casa, cel mai convenabil este sa-ti achizitionezi o centrala termica pe lemne. Ai cu siguranta spatiu suficient pentru depozitarea lemnelor si suficient spatiu pentru camera in care tii centrala.

Cand ai o centrala electrica sau una cu condensare, aceastea nu necesita mare intretinere. Ce ai de facut este sa le protejezi sa nu le atingi cu obiecte dure sau sa faci revizia tehnica o data la 2 ani. Cand vine insa vorba de centralele pe lemne, lucrurile se schimba. O centrala pe lemne necesita intretinere.

[adsenseyu1]

In primul rand, centrala trebuie alimentata cu combustibil solid la un anumit interval. Acest lucru poate fi incomod pentru multi detinatori, insa o solutie mai buna, de multe ori nu exista.

O centrala pe lemne presupune intretinerea permanenta a cazanului. Este logic faptul ca din moment ce lemnul arde, acesta lasa in urma cenusa. Cenusa trebuie inlaturata in permanenta, deoarece ea impiedica buna functionare a centralei, din cauza faptului ca pot aparea blocari la caile de aerisire.

Tot de intretinerea centralei pe lemne tin si lemnele folosite. Acestea trebuie sa fie uscate, astfel incat sa nu apara condensul care afecteaza buna functionare a centralei. O atentie deosebita trebuie acordata si intretinerii cosului de fum.

Cand este eliminat fumul, triajul trebuie sa se faca in mod corespunzator, acest lucru fiind posibil printr-un cos de evacuare de dimensiuni potrivite. Este recomandat, ca cel putin o data pe an, cosul de fum sa fie curatat si inspectat, astfel incat sa te asiguri de faptul ca totul functioneaza in limita normalului.

Specialistii spun ca este important ca temperatura termosului centralei sa fie setata in mod corespunzator. Uneori pot aparea probleme daca setezi temperatura la maxim 50 de grade Celsius.  Pentru a rezolva o astfel de problema, trebuie sa cresti temperatura pana la 60-65 de grade. Daca in casa e prea cald, poti reduce temperatura din calorifere.

[adsenseyu1]

Sunt situatii in care apar incidente neplacute cand folosesti o astfel de centrala. Un astfel de incident este acela cand trebuie stins focul. Pentru astfel de situatii nu folosi in nici un caz apa. Ce trebuie sa folosesti? Nisip. Ai mereu pregatit langa centrala o lada cu nisip si o lopata, astfel incat stingerea sa se faca la timp si in siguranta.

De asemenea, in comert au aparut tot felul de solutii care ajuta la curatarea centralei, acestea insa nu trebuie sa inlocuiasca cele amintite mai sus.

Pastreza-ti cetrala curata pentru a o putea folosi in cele mai bune conditii astfel incat sa fii in siguranta si sa te poti bucura de functionarea ei pentru cat mai mult timp.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like