Ce inseamna web design ?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna web designConceptul de web design este oarecum greu de definit pentru ca specialistii in domeniu au diferite opinii care mai de care mai originale . Unele dintre cele mai cunoscute definitii sunt :

Cand a aparut pe piata acest concept , in jurulul anului 1995 , de web design se definea ca fiind un proces de realizare a paginilor HTML statice , care cuprindeau link-uri , texte si imagini. Atat continutul cat si functionalitatea fiind codate in cadrul fiecarei pagini a site-ului .

[adsenseyu1]

Actualmente , gratie tehnologiilor aflate intr-o continua dezvoltare , web design-ul nu mai inseamna doar realizarea unor simple pagini HTML ci a unor pagini dinamice care utilizeaza cele mai noi tehnologii PHP , NET , JSP si ColdFusion pentru a fructifica relatiile cu bazele de date si browserele .

Piata de profil impune anumite standarde de calitate si pretinde realizarea unor site-uri foarte dinamice , versatile , productive si nu in ultimul rand optimizate pentru motoarele de cautare .

In acest domeniu trebuie creata o relatie de echilibru intre banal si fantastic . “Banal “ este cuvantul care descrie modul de exprimare a unui mesaj pe un site web care in realitate este doar o pagina web neformatata alba care contine un text de culoare neagra . “Fantastic” este termenul de descriere a unui site construit in baza celor mai noi tendinte in design insa care prezinta dezavantajul unei mai dificile updatari .

Succesul in acest domeniu este reprezentat de gasirea mixului perfect intre functionalitate si un design atragator . Desigur este foarte dificil ca un specialist in web design sa fie foarte bun si la partea de porogramare si la partea de estetica .

Web design-ul este special creat pentru aceia dintre utilizatori care intentioneaza sa existe si sa se mentina in mediul online . Mediul virtual reprezinta un potential urias , o sursa imensa de clenti si oferte dar si informatii din toata lumea .

Imaginea este cea care intra in contact direct cu utilizatorul , un client impresionat este o sursa importanta generatoare de trafic . Imaginea trebuie sa fie foarte usor de retinut pentru a ramane in mintea vizitatorului .

Un site web reprezinta puntea de lagatura catre un nou mediu , o noua piata si noi tipuri de clienti .

Procesul de web design optimizeaza in primul rand numele site-ului , obiectivul principal ( cele mai comune tipuri de site-uri sunt : prezentare , informare , comert , matrimonial , guvernamental , portal etc ) , culorile , continutul , programele si aplicatiile ce urmeaza sa ruleze pe website .

[adsenseyu1]

In domeniul de activitate al web design-ului gasim si termenul de flash design . Statisticile ne raporteaza ca o mare majoritate a companiilor ofera site-uri mixate cu flash animation si flash design , asigurand astfel o calitate a imaginii si animatii la cele mai inalte standarde si o mai buna legatura , interactionare intre cu utilizatorii .
Site-ul Clausweb.ro va ofera o gama variata de servicii de web design foarte performante :

  • Consultanta in momentul alegerii domeniului .
  • Achizitioneaza domenii pentru clenti .
  • Conceperea siglei/logo-ului site-ului .
  • Realizarea intro animat .
  • Pune la dispozsitie o serie de aplicatii care mai de care mai complexe . Dintre acestea cele mai importante sunt : e-comert , newsletter si panourile de administrare .
  • Layout web site .
  • Hosting si gestionare .

0 Shares
You May Also Like