Ce inseamna web design ?

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ce inseamna web designConceptul de web design este oarecum greu de definit pentru ca specialistii in domeniu au diferite opinii care mai de care mai originale . Unele dintre cele mai cunoscute definitii sunt :

Cand a aparut pe piata acest concept , in jurulul anului 1995 , de web design se definea ca fiind un proces de realizare a paginilor HTML statice , care cuprindeau link-uri , texte si imagini. Atat continutul cat si functionalitatea fiind codate in cadrul fiecarei pagini a site-ului .

Actualmente , gratie tehnologiilor aflate intr-o continua dezvoltare , web design-ul nu mai inseamna doar realizarea unor simple pagini HTML ci a unor pagini dinamice care utilizeaza cele mai noi tehnologii PHP , NET , JSP si ColdFusion pentru a fructifica relatiile cu bazele de date si browserele .

Piata de profil impune anumite standarde de calitate si pretinde realizarea unor site-uri foarte dinamice , versatile , productive si nu in ultimul rand optimizate pentru motoarele de cautare .

In acest domeniu trebuie creata o relatie de echilibru intre banal si fantastic . “Banal “ este cuvantul care descrie modul de exprimare a unui mesaj pe un site web care in realitate este doar o pagina web neformatata alba care contine un text de culoare neagra . “Fantastic” este termenul de descriere a unui site construit in baza celor mai noi tendinte in design insa care prezinta dezavantajul unei mai dificile updatari .

Succesul in acest domeniu este reprezentat de gasirea mixului perfect intre functionalitate si un design atragator . Desigur este foarte dificil ca un specialist in web design sa fie foarte bun si la partea de porogramare si la partea de estetica .

Web design-ul este special creat pentru aceia dintre utilizatori care intentioneaza sa existe si sa se mentina in mediul online . Mediul virtual reprezinta un potential urias , o sursa imensa de clenti si oferte dar si informatii din toata lumea .

Imaginea este cea care intra in contact direct cu utilizatorul , un client impresionat este o sursa importanta generatoare de trafic . Imaginea trebuie sa fie foarte usor de retinut pentru a ramane in mintea vizitatorului .

Un site web reprezinta puntea de lagatura catre un nou mediu , o noua piata si noi tipuri de clienti .

Procesul de web design optimizeaza in primul rand numele site-ului , obiectivul principal ( cele mai comune tipuri de site-uri sunt : prezentare , informare , comert , matrimonial , guvernamental , portal etc ) , culorile , continutul , programele si aplicatiile ce urmeaza sa ruleze pe website .

In domeniul de activitate al web design-ului gasim si termenul de flash design . Statisticile ne raporteaza ca o mare majoritate a companiilor ofera site-uri mixate cu flash animation si flash design , asigurand astfel o calitate a imaginii si animatii la cele mai inalte standarde si o mai buna legatura , interactionare intre cu utilizatorii .
Site-ul Clausweb.ro va ofera o gama variata de servicii de web design foarte performante :

 • Consultanta in momentul alegerii domeniului .
 • Achizitioneaza domenii pentru clenti .
 • Conceperea siglei/logo-ului site-ului .
 • Realizarea intro animat .
 • Pune la dispozsitie o serie de aplicatii care mai de care mai complexe . Dintre acestea cele mai importante sunt : e-comert , newsletter si panourile de administrare .
 • Layout web site .
 • Hosting si gestionare .

Be Sociable, Share!

  You may also like

  Leave a comment