Ce poti vizita in Slanic Moldova?

Ce poti vizita in Slanic Moldova?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, romanii au ales sa plece in vacante in strainatate. De exemplu, iarna multi aleg sa mearga la munte la schi, in Austria sau Elvetia. Altii aleg sa plece in vacanta pe timpul verii, la mare, in diferite locuri frumoase din Europa, sau in locatii exotice.

Exista insa si multi romani care aleg sa se bucure de concedii in Romania, iar Slanic Moldova este o destinatie ideala pentru cei care isi doresc un concediu in tara noastra, unde costurile sunt reduse.

Daca intentionezi sa pleci in vacanta de vara si doresti sa vizitezi aceasta statiune frumoasa a Romaniei, vei afla mai multe lucruri interesante despre Slanic Moldova in randurile urmatoare.

Asadar, statiunea Slanic Moldova se afla in judetul Bacau, iar turistii aleg sa o viziteze datorita izvoarelor sale cu apa minerala. Se spune ca apa minerala de aici are unele calitati impresionante, drept dovada, a castigat multe premii.

Cand vei ajunge in statiune, in mod evident vei merge la unitatea de cazare Slanic Moldova 2020, pentru a-ti face check-in-ul, dupa care vei putea incepe sa vizitezi statiunea.

La intrarea in statiune, vei fi intampinat de cladirile interbelice impresionante, iar una dintre acestea este cladirea cazinoului, care se afla in Parcul Central al statiunii.

Cazinoul este impresionant atat in ceea ce priveste marimea, cat si din punct de vedere arhitectural. Aceasta statiune se spune ca era locul preferat al lui Ion Luca Caragiale, pentru petrecerea vacantelor.

Parcul Central

Fara doar si poate, Parcul Central al statiunii este un alt obiectiv turistic pe care va fi necesar sa il vizitezi. Atunci cand vine vorba despre acest parc, se spune poate spune ca este o oaza de verdeata care are aleile impresionante, ornate cu flori.

In acest parc vei descoperi fantani arteziene si brazi de exemplu, si vei putea asista in serile frumoase de vara, la concerte de muzica folk. Parcul este gazda cladirii cazinoului, iar aici exista si o biserica, si nu in ultimul rand, locuri de joaca pentru copii.

Traseul celor 300 de trepte

Acest traseu porneste de la izvorul Sf. Spiridon, iar pe traseu vei trece podul de vis-a-vis de izvor,vei trece si prin padure pana vei ajunge la zona de camping. Treci de cele 300 de trepte, iar apoi urci alte doua dealuri pana ajungi intr-o zona de platou.

In zona de platou foarte multe persoane fac multe poze, dupa care incepe coborarea spre zona de camping. Coborarea nu este periculoasa, desi este abrupta. Acest traseu dureaza de regula intre doua si patru ore.

Parcul izvoarelor minerale

Acest parc cuprinde doua sectoare distincte, unul dintre ele fiind amenajat la intrarea in parc, care are destinatie comerciala pe timpul sezonului cald (aici se vand produse traditionale). A doua zona este cea a izvoarelor, care se infunda in apropierea barajului.

Pe langa toate aceste locuri, in mod evident, atunci cand alegeti sa vizitati aceasta statiune, puteti opta si pentru vizitarea locurilor din apropiere, cum ar fi de exemplu monumentele istorice din regiune, dar si alte locuri interesante.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste