Beneficiile argintului coloidal asupra sanatatii

Beneficiile argintului coloidal asupra sanatatii

0 Shares
0
0
0

Argintul coloidal este un produs comercializat in magazinele naturiste care contine fulgi microscopici de argint pur. De obicei fulgii sunt suspendati in apa demineralizata sau in alt lichid. Acest produs este comercializat pentru utilizare orala.

Argintul coloidal este adesea apreciat ca un agent antibacterian si un pansament foarte bun pentru rani. Unii oameni sustin ca poate vindeca raceala mai repede, poate vindeca mai bine organismul si chiar poate trata cancerul sau HIV. Se ia de obicei pe cale orala, dar unele produse sunt pulverizate, aplicate pe piele sau injectate.

Argintul a fost folosit in medicina de secole, oferit ca un leac pentru toate, de la tuberculoza si artrita la herpes si cancer. Chiar si astazi, multi practicieni considera ca argintul coloidal ofera beneficii pentru sanatate prin „stimularea” functiei imunitare si prevenirea sau tratarea infectiilor, atat comune, cat si severe.

Producatorii de argint coloidal afirma deseori ca produsele lor sunt capabile sa stimuleze sistemul imunitar si sa ajute organismul sa se „vindece”.  Suplimentul poate ajuta la vindecarea ranilor, poate imbunatati afectiunile pielii si poate preveni sau trata boli precum gripa, pneumonia, herpesul, infectiile oculare, zona zoster, cancerul si SIDA.

Multe dintre aceste afirmatii au fost sustinute de studii in care argintul coloidal a dovedit ca exercita efecte antibacteriene puternice, antivirale, antifungice si antiinflamatorii. Studiile nu reusesc sa arate insa ceea ce se intampla in afara eprubetei.

In timp ce intoxicatia cu argint este rara, argintul se poate acumula in corp in timp. Acest lucru poate duce la depuneri potential daunatoare in ficat, splina, rinichi, muschi si creier, potrivit cercetarilor de la Imperial College din Londra. Asta nu inseamna ca argintul nu ofera beneficii pentru sanatate. Cand este utilizat topic (pe piele), argintul coloidal poate ajuta la vindecarea si prevenirea infectiei.

O serie de studii au investigat utilizarea pansamentelor care contin argint pe ranile de pe piele. Multe dintre acestea au descoperit ca particulele de argint au exercitat proprietati antibacteriene care ajuta la tratarea ulcerelor diabetice , grefelor de piele, escarelor, fasciitei necrotizante si altor leziuni grave ale pielii.

Un studiu din 2018 realizat in Iran a concluzionat ca un unguent topic continand nanoparticule de argint a fost capabil sa reduca inflamatia pielii in timpul vindecarii si sa accelereze regenerarea pielii. Acest lucru sugereaza ca utilizarea pe termen scurt a produselor care contin argint isi este benefica.

Este posibil ca persoanele care iau argint coloidal sa nu aiba efecte secundare imediate. Preocuparile sunt legate mai mult de consecintele pe termen lung ale folosirii argintului coloidal, deoarece particulele se acumuleaza treptat si se incorporeaza in organe si tesuturi, mai ales in piele.

In timp, acest lucru poate duce la o afectiune permanenta, desfiguranta, numita argyria, in care tesuturile se decoloreaza si devin cenusii. Gingiile sunt de obicei afectate mai intai, urmeaza pielea, ochii, unghiile si straturile de tesuturi mai adanci. De asemenea, pot aparea dureri de cap, oboseala si convulsii mioclonice.

Este recomandat in acest sens sa fie administrat un Argint Coloidal Forte imbogativ cu bioflavonoide si polifenoli, in cantitati moderate, care nu va avea niciun efect secundar asupra organismului.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste