Otetul balsamic - pentru o sanatate buna!

Otetul balsamic – pentru o sanatate buna!

0 Shares
0
0
0

Proprietatile naturale si valorile nutritionale ale otetului balsamic au fost apreciate de secole in Italia, de unde provine, dar nu numai. Doar cateva picaturi sunt suficiente pentru a conferi unui fel de mancare simplu o aroma unica. Numai produsul real, fabricat conform traditiei, conteaza. Oricine a gustat otet sau un condiment alimentar pe baza de otet balsamic de Modena bun, nu va ajunge niciodata la un substitut industrial.

Otetul balsamic a fost odata un mod eficient de a depasi diferite afectiuni si boli. A fost utilizat in industria farmaceutica – a fost printre altele ingredient al unguentelor dezinfectante. Otetul balsamic a ajutat, de asemenea, pielea sanatoasa sa-si imbunatateasca aspectul si starea. Sunt acestea singurele sale proprietati? Desigur ca nu – acesta este doar inceputul listei de posibilitati!

De unde vine „superputerea” sa medicala?

Studiile au aratat ca in compozitia otetului balsamic sunt multi polifenoli care au un puternic efect antioxidant si reduc activitatea radicalilor liberi. Mai mult, consumul regulat chiar si de cantitati mici de otet reduce stresul metabolic si incetineste procesul de imbatranire a corpului.

  • Pentru o digestie mai buna

In trecut, otetul balsamic era folosit ca remediu pentru afectiunile stomacale si, de asemenea, … ca antidot in timpul epidemiilor de ciuma. In prezent, i se pot atribui zeci de proprietati de sanatate, desi multe dintre ele nu au fost inca confirmate stiintific. Cu toate acestea, intelepciunea populara are argumentele sale, sustinute de numeroase exemple de imbunatatire a sanatatii.

Otetul balsamic te va ajuta cu siguranta la digestie. In vecinatatea Modenei se bea intr-o cantitate mica inainte si dupa masa, ceea ce imbunatateste digestia. Cu toate acestea, aceasta este o metoda buna pentru persoanele care nu sufera de un stomac sensibil.

  • Proprietati antimicrobiene

Acidul acetic continut in otetul balsamic este responsabil pentru efectul bactericid, care are un efect antibacterian si antiseptic dovedit. Otetul balsamic a fost, de asemenea, utilizat in mod obisnuit pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor, tratarea onicomicozei, paduchilor, negilor si infectiilor urechii.

  • Regleaza nivelul colesterolului

Oamenii de stiinta japonezi au demonstrat ca polifenolii continuti in otetul balsamic scad colesterolul si trigliceridele. In plus, acestea inhiba oxidarea colesterolului LDL, ceea ce reduce riscul de ateroscleroza.

  • Scade tensiunea arteriala

La randul lor, cercetatorii din Arizona au studiat si au demonstrat ca, din moment ce otetul balsamic previne ateroscleroza, poate ajuta si la normalizarea nivelului tensiunii arteriale.

  • Regleaza nivelul zaharului din sange

Otetul balsamic reduce si nivelul glicemiei si creste sensibilitatea celulelor la insulina. Multi medici si nutritionisti recomanda consumul sau regulat persoanelor cu pre-diabet, diabet, rezistenta la insulina si orice tulburari de carbohidrati. Efectul hipoglicemiant al otetului este una dintre proprietatile sale cele mai bine documentate. Acidul acetic este responsabil pentru aceasta. Merita sa stii ca nu numai otetul balsamic, ci toate tipurile de otet si toate alimentele conservate odata cu acesta, au un efect pozitiv asupra reglarii metabolismului carbohidratilor, lucru confirmat in numeroase studii.

  • Otet balsamic pentru slabit

Otetul balsamic este eficient in cresterea ratei metabolice. Datorita acestuia, se secreta mai multe sucuri gastrice, care sustin si regleaza digestia. Proprietatile otetului sunt, de asemenea, cunoscute pentru a sprijini descompunerea grasimilor si actiunea pectinelor si fitochimicalelor care afecteaza diferite procese din organism si proprietati detoxifiante.

  • Utilizare in produse cosmetice

Otetul balsamic este, de asemenea, foarte util in cosmetica. In combinatie cu uleiul de masline, va functiona ca o masca cu efect de curatare si lubrifiere. Amestecul aplicat pe fata va curata porii de bacterii si impuritati, iar pielea va ramane neteda, mai putin predispusa la punctele negre si cosuri. Adaugarea de ulei de masline de buna calitate va contribui, de asemenea, la lubrifierea usoara a pielii si la prevenirea uscarii acesteia. Otetul imbunatateste, de asemenea, starea parului, reducand caderea.

 

0 Shares
You May Also Like