Flori perfecte pentru gradina casei tale

Flori perfecte pentru gradina casei tale

0 Shares
0
0
0

O gradina atractiva nu depinde numai de modul in care distribuiti spatiul; de asemenea, este important sa aveti speciile potrivite de flori si plante. Unele vor straluci prin coloritul, forma si frumusetea florilor lor. Altele, vor oferi stabilitate intregii gradini.

 Hortensia:
Hortensia este regina parcurilor si gradinilor , unde creste puternica si abundenta, impreuna cu , cameliile, printre alte specii native. Nu-i place deloc soarele, mai ales vara si in orele centrale ale zilei. Este capabil sa reziste numai in zonele cu clima umeda si temperata sau in timpul iernilor in climate mai reci. Hortensia are nevoie de soluri cu o anumita aciditate.

Daca aceasta aciditate nu este atinsa, frunzele hortensiei o somatizeaza cu o decolorare slaba cu coloranti galbui. Din fericire, se poate corecta si recupera culoarea originala astfel: trebuie doar sa adaugati la sol sau substrat (daca le aveti in ghiveci) fier pentru flori.

Florile sale sunt sub forma de grup si pot prezenta diferite nuante: roz, alb, mov, indigo sau albastru. Acest lucru nu este intamplator, ci depinde de aciditatea mediului in care cresc. Desi le vedem in gradini si  florarii in tonuri diferite, in general, cu cat solul este mai acid, cu atat mai intensa si mai aproape de albastru pur , va fi culoarea florilor lor.

Petunii hibride

Petuniile sunt acest tip de flori pe care le vei gasi adesea pe verande si terase dar
nu este singurul loc unde puteti sa le plantati;  Ele pot fi plantate nu doar in ghivece ci si direct in sol, in gradina . sunt fantastice prin coloritul lor impresionant si prin rezistenta lor .

 Dalia: pana toamna tarziu…

Dalia reprezinta o floare extrem de rezistenta ce iti va bucura privirea pana toamna tarziu . Culorile sunt variate si cele mai intalnite sub tonurile de mov- roz.

Cu toate acestea, toate necesita practic aceeasi atentie: pentru a le proteja de vant si vreme rea sau de melci( acestia adora frunzele acestor flori), trebuie fertilizate la fiecare 15 zile, cun un produs special pentru acest tip de flori.

Iedera hibernica

Iedera hibernica este un tip de planta alcatuita din 15 specii diferite. Cu toate acestea, este, de asemenea adevarat ca este o planta care se adapteaza foarte bine la majoritatea ecosistemelor, ceea ce inseamna ca este in prezent imprastiata pe intreaga planeta.

Principala caracteristica a iederei este ca este o planta cataratoare. Se dezvolta din tulpini mici in sol care se raspandesc foarte repede. Cand aceste tulpini gasesc o structura verticala la care sa adere, ele incep sa creasca pe acea structura. In cele mai multe cazuri, iedera constituie o infrumusetare a fatadelor caselor si ofera un perete verde, zi de zi.

Fuchsia: floare exotica in format mini

Pentru forma florilor sale extravagante suspendate, in unele locuri este cunoscuta sub numele de “cerceii reginei”. Acestei plante ii place climatul caracteristic tropicelor, cu temperaturi calde pana la temperate si precipitatii abundente pe tot parcursul anului.

Daca este in siguranta de la inghet, totul va fi bine.. Un truc pentru a preveni retinerea apei, este adaugarea in sol sau substrat a unei cantitati suficiente de solutie specifica acestei plante.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like