Tot ce trebuie sa stii despre modelele de casti disponibile pe piata

Tot ce trebuie sa stii despre modelele de casti disponibile pe piata

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa iti cumperi casti wireless dar nu stii inca daca acestea sunt cele mai bune pentru tine, citeste acest articol si vei intelege. Iti prezentam cele mai comune tipuri de casti.

Castile care se introduc in urechi

Acestea sunt cele mai des folosite si mai comune tipuri de casti. Sunt cele mai ieftine si uneori, daca sunt la un pret ceva mai mare pot sa fie chiar de cea mai buna calitate. In plus, daca tii cont de faptul ca sunt introduse in urechi putem distinge si un mic disconfort generat de ele si anume faptul ca pot fi foarte deranjante si pot genera dureri de cap uneori.

Castile care se pun pe urechi

Aceste casti se sprijina pe urechia externa si pot fi gasite de la cele mai ieftine dispozitive si pana la cele mai scumpe. In timp ce castile care se pun pe ureche pot acoperi foarte bine urechile, unii prefera modele  complet etanse pentru o izolare fonica sporita si pentru faptul ca nu vor lasa sunetul sa ajunga catre vecini. Cu toate acestea, castile etanse  sunt preferate in locuri cum ar fi mediile de birou, unde utilizatorii beneficiaza in continuare de audierea lumii exterioare.

Pro: relativ compacte; mai putin predispuse la supraincalzirea urechilor decat castile de dimensiuni mari; unele modele se indoaie pentru a fi usor de transportat.

Dezavantaj: Izolarea zgomotului mai putin eficienta decat modelele care intra in ureche sau cele cu dimensiuni complete; bass mai putin puternic comparativ cu castile de dimensiuni mari; scurgeri de zgomot la vecini.

Caracteristici suplimentare: Microfon si comenzi de navigatie pe cablu; set suplimentar pentru casca; carcasa de transport; design pliant, drept sau curbat.

Castile de dimensiuni complete

Descrierea tech-speak pentru acest tip de casti este “circumaurala”, care include orice casti care inconjoara complet urechile. Datorita marimii si izolarii lor acustice, castile de dimensiuni mari sunt adesea considerate a fi mai potrivite pentru uz casnic decat ca o optiune portabila, dar popularitatea recenta a castilor Beats de dimensiuni mari de anulare a zgomotului contesta regula.

Pro: castile mari ofera un potential maxim pentru nivelurile de bas si de intensitate ridicata; earcups creeaza o scena de sunet mai mare; sunetul surround in mod eficient blocheaza zgomotele din exterior, sigileaza muzica in interior.

Dezavantaj: amprenta mare poate fi greoaie pentru utilizarea portabila; unele modele full-size au probleme cu caldura pe urechi; latimea de banda  poate interfera de multe ori cu cercei, ochelari si unele coafuri.

Caracteristici suplimentare: design pliant; cablul detasabil; microfon, navigarea si comenzile de volum pe fir; tampoane inlocuibile; dop suplimentar de 3,5 mm pentru sesiuni cu mai multi asculatori.

Cel mai popular format pentru transmiterea muzicii fara fir este Bluetooth, dar retineti ca veti sacrifica o anumita calitate a sunetului datorita procesului de comprimare a fisierelor. Pentru a combate aceasta degradare audio, unele modele suporta codecul Bluetooth aptX care ofera o fidelitate usor imbunatatita.

Castile home-theatre care folosesc conectivitate RF sunt de asemenea disponibile, iar castile Wi-Fi se strecoara acum pe piata.

 

0 Shares
You May Also Like