Stiti sa va alegeti scaunul de birou ergonomic?

Stiti sa va alegeti scaunul de birou ergonomic?

0 Shares
0
0
0

Lucrati la birou, si trebuie sa petreceti 8 ore de luni pana vineri pe un scaun de birou? In aceste conditii, veti petrece 40 de ore in fiecare saptamana stand pe scaun, si in jur de 1900 de ore in fiecare an, stand si lucrand pe scaunul de birou.

Luand in considerare aceste detalii, este cat se poate de firesc sa doriti sa aveti la dispozitie un scaun de birou ergonomic potrivit, dat fiind faptul ca atunci cand aveti scaunul potrivit, randamentul dvs. va fi unul mult mai mare, iar dvs. veti avea o stare impecabila.

Cand folositi insa un scaun de birou nepotrivit, atat randamentul va fi mai scazut, cat si starea dvs. de sanatate va fi nu tocmai cea pe care o doriti. Din aceste motive, este indicat sa stiti sa alegeti un scaun potrivit pentru birou, cum ar fi de exemplu un scaun directorial SIB 72001.

Pana atunci insa, vom vedea care sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in considerare cand va alegeti scaunul.

Reglabilitate.

In timp ce selectati un scaun de birou ergonomic, trebuie sa aruncati o privire mai atenta la reglarea scaunului. Un scaun fiind reglabil inseamna ca puteti atinge toate nivelurile de confort.

Ce se intampla cand sunteti o persoana inalta? Uneori, inaltimea medie se poate simti confortabil, dar pe masura ce trece timpul, este posibil sa vedeti nevoia de a regla inaltimea putin mai mult.

Producatorii au dimensiuni specificate. Verificati-le pe cele care se potrivesc cu inaltimea dvs. Nu atat de multe scaune au capacitati de reglare. Ar trebui sa puteti regla scaunul pentru a reduce presiunea pe genunchi si zona lombara.

Sprijin pentru spate.

Cat de bine sprijina scaunul cu spatele? Ar trebui sa fiti atenti la spatarul scaunului. Un scaun ergonomic bun va avea spatarul reglabil de cel putin 12 inci. Mai mult decat atat, reglarea spatarului trebuie blocata pentru a oferi spate un sprijin stabil.

De asemenea, va va scuti coloana vertebrala de presiune. Reglarea spatelui ar trebui sa aiba de asemenea, o functie de inclinare care se ridica pana la 110 si 130 de grade pentru a va putea ingreuna greutatea corpului. Pastrati durerile la spate.

Cotiere

Este recomandabil sa aveti un scaun care sa aiba cotiere reglabile sau chiar detasabile. Cotierele trebuie de asemenea captusite pentru un plus de confort. In timp ce faceti cumparaturile, cereti comerciantului sa va arate un scaun care are cotiere care se pot extinde pana la o inaltime de 7,1 si 10,6 cm, pentru a va putea sustine bratele. Un plus de avantaj este faptul ca aveti cotiere ajustabile in latime.

Suport pentru cap.

Un scaun ergonomic bun va va oferi sprijin si pentru cap. Acestea fiind spuse, scaunul ergonomic are tetiera, si de preferat ar fi ca aceasta sa poata fi ajutata.

Capacitate de greutate.

Daca obtineti un scaun de birou este doar capabil sa va tina greutatea, atunci nu este scaunul pentru dvs. Producatorii ofera, de asemenea, specificatii de greutate. Unele scaune pot tine pana la 330 de kilograme. Un astfel de scaun ar fi de preferat, pentru ca nu se stie cand puteti creste in greutate, iar apoi poate fi nevoie de inlocuirea scaunului.

Scaun pivotant

Scaunul ergonomic are capacitate pivotanta? Daca da, atunci aveti noroc. Mentinerea aceleiasi pozitii pe parcursul zilei nu este o idee buna. Aveti nevoie de un scaun care sa va permita sa va invartiti in timp ce va faceti munca.

Acesta va facilita fluxul de sange si va avea grija de oboseala, care ar putea ajunge sa va faca sa va simtiti rau. Un scaun ergonomic capabil sa se roteasca va va salva incordarea de a incerca sa ajungeti in diferite compartimente ale biroului.

Stabilitate.

Stabilitatea este esentiala. Nu exista nicio modalitate in care scaunul dvs. sa fie confortabil daca nu este si stabil. Un scaun stabil, nu umai ca va impiedica accidentele sa se intample, dar va contribui la cresterea durabilitatii scaunului.

Atunci cand alegeti un scaun ergonomic, este important sa acordati atentie punctelor mentionate, deoarece acestea au un rol semnificativ de jucat in ergonomia scaunului.

0 Shares
You May Also Like