Cum alegi o drujba pe benzina

Cum alegi o drujba pe benzina

0 Shares
0
0
0

Drujba este doar unul dintre numeroasele instrumente puternice care pot fi folosite intr-o gospodarie pentru taierea ramurilor si copacilor. Functionarea instrumentului este destul de simpla. Motorul impinge un lant metalic de dinti care este propulsat din ambreiaj. Lantul traverseaza o canelura in bara la viteze exceptional de rapide.

Avand in vedere modul in care lantul strabate lemnul, lemnul este taiat in bucati de dintii ascutiti aruncati in jurul suprafetei. Acesta este si motivul pentru care drujbele sunt printre cele mai periculoase unelte electrice de pe Pamant.

Trebuie sa luati in considerare cateva lucruri inainte sa puteti selecta tipul ideal de drujba pentru a va satisface nevoile. Dar, cu abundenta pura a alegerilor, este evident ca poate dura ceva timp pana cand veti alege in cele din urma tipul potrivit de drujba pe care il doriti.

Indiferent daca sunteti proprietar de casa sau profesionist, alegerea unei drujbe pe benzina trebuie facuta in functie de cateva detalii importante, iar in randurile care urmeaza, veti putea descoperi mai multe detalii de care trebuie sa tineti cont pentru a face alegerea potrivita.

  1. Abilitate

Echipata cu un motor in doi timpi, o drujba pe benzina este mult mai rapida si mai puternica in comparatie cu o drujba electrica de exemplu. Puterea mai mare permite dispozitivului sa fie utilizat in cele mai grele lucrari de taiere cu o relativa simplitate.

Puterea mai mare permite de asemenea, ca drujbele pe benzina sa fie echipate cu bare mai lungi decat sunt capabile sa sustina omologii lor electrici. Unele versiuni sunt capabile sa suporte lame de pana la 90 cm. Lame mai lungi inseamna ca nici un copac, oricat de dificil sau de gros, nu poate opune rezistenta, si ca va fi taiat in cel mai scurt timp. Faceti mai multa munca in mai putin timp avand o asemenea drujba.

  1. Mobilitate

Dat fiind faptul ca lantul este alimentat cu benzina, nu trebuie sa va preocupati de lipsa unei surse de electricitate. Taiati tot ce doriti, fara sa va faceti griji pentru ca nu aveti la dispozitie generatoare de curent sau prize electrice.

Acest tip de drujba este mai usor de manevrat, deoarece nu sunt atasate cabluri voluminoase si groase. In cele din urma, nu trebuie sa tineti cont de durata bateriei; realimentati ferastraul numai dupa ce benzina se epuizeaza. Vestea buna este ca aceste mini-utilaje au un consum de benzina redus, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in ceea ce priveste consumul.

  1. Versatilitate

Puteti depinde de un ferastrau pe benzina pentru a face fata oricarui loc de munca. Designul sau accidentat va permite sa-l potriviti cu o gama larga de bare cuprinse de la lama normala de 12 inch pana la o imensa lama de 60 inch.

Barele de 12 inci pot indeplini mai multe lucrari mai mici cum ar fi de exemplu despicarea si taierea lemnului de foc. Lucrari substantiale, cum ar fi taierea mijlocie a copacilor mari de cherestea si rasinoase, a tulpinilor si a bucatii necesita intinderi mai lungi.

  1. Durabilitate

Lanturile de drujba pe benzina sunt create cu durabilitate in minte. Acestea sunt concepute pentru a taia lemnul cel mai dur, si este important sa fiti pregatit sa lucrati ore intregi in conditii de vreme aspre, pentru ca drujba va face fata sarcinilor. Cu intretinerea de rutina, drujba dvs. poate persista destul de mult.

Acestea sunt asadar 4 caracteristici foarte importante pe care trebuie sa le uramariti atunci cand doriti sa cumparati o drujba pe benzina. Este important sa stiti insa ca trebune neaparat sa folositi echipament de protectie, cum ar fi manusi, masti, dopuri de urechi de protectie si ochelari de protectie, in timp ce utilizati ferastraul pentru a va asigura ca securitatea dvs. nu este compromisa.

0 Shares
You May Also Like