Proprietatile tuburilor de beton

0 Shares
0
0
0

Proprietatile tuburilor de betonConducta de beton este cunoscuta sub numele de teava rigida si poate fi folosita si in sisteme de scurgere si drenare dar si in alte aplicatii. Sistemele flexibile de conducte, cum ar fi sistemele de drenare din polietilena de inalta densitate (HDPE) si clorura de polivinil (PVC), ofera numai tevi normale.

Insa un sistem de scurgere trebuie sa fie proiectat si aplicat corespunzator pentru a asigura o structura stabila si aici intervin bine cunoscutele tuburi beton . Umplerea corespunzatoare a santurilor este o necesitate pentru sistemele flexibile de conducte.

Conducta de beton este recunoscuta pentru calitatea productiei, forta superioara, disponibilitatea in designuri si dimensiuni variate pentru a servi in majoritatea instalatiilor, fiind usor de localizat si oferind un sistem de incredere si durabil, in special sub incarcare.

Conducta din beton armat produsa astazi rezulta din mai multe operatiuni:

 • Proiectarea si analiza asistata de calculator bazate pe standardele australiene si cele din Noua Zeelanda
  Modele mixte de beton avansate
  Automatizate si dozare controlata de calculator
  Precizie pe baza armaturilor din sarma
  Tehnici de productie bazate pe tehnologie moderna
  Imbinari etanse la apa
  Noi standarde de instalare

Conducta de beton este un sistem rigid de tevi care se bazeaza in cea mai mare parte pe rezistenta tevii si depinde doar putin de forta derivata din umplutura de sol. Puterea inerenta a tevii de beton poate compensa problemele legate de amplasament, care nu au fost luate in calcul sau prevazute, cum ar fi deficientele de constructie si inaltimile de umplere mai mari sau adancimile variate ale canalului.

Conducta de beton este mai putin susceptibila la deteriorari in timpul constructiei si isi mentine forma, fara a se deflecta. Conducta flexibila trebuie sa se indoaie pentru a atinge performanta maxima instalata. Conducta flexibila este cu cel putin 95% dependenta de suportul solului si expertiza de instalare a contractantului. Acesta este cel mai important factor pentru utilizarea tevii flexibile.

Producatorii de produse din tevi flexibile trebuie sa considere teoria designului echilibrat fata de caracterul practic al instalarii produselor in fiecare aplicatie. Conducta de beton in comparatie, are o gama nelimitata de rezistente  din care sa se aleaga si rezistenta este demonstrata inainte de instalare.

Rezistenta conductei de beton este standardizata de AS / NZS 4058 “Tevi de beton prefabricate”. Conducta de beton este de asteptat sa fie testata de producator pentru a dovedi la ce presiuni, incarcaturi si debite rezista, asa cum este prevazut de standard pentru un anumit diametru si clasa.

Armatura din otel in conducta de beton adauga in mod semnificativ rezistenta sa inerenta. Armatura din otel este formata sub forma custi, folosind masuri de precizie pentru a produce o plasa de otel cu ajutorul unor masini automate de sudura in puncte. Masinile care produc aceste grilaje sunt stabile din punct de vedere dimensional si sunt setate la maxima precizie.

Conductele de beton ofera o varietate de imbinari. Acestea nu sunt afectate de tipul de umplutura utilizat pentru instalatie. Performanta in comun trebuie sa fie demonstrata in instalatie inainte de montarea efectiva a  tevii, iar integritatea comuna poate fi testata in campuri in mai multe moduri.

Cu conducta de beton, deformarea nu va compromite capacitatea de testare in comun a sistemului. Rigiditatea transversala a tevii de beton face ca asamblarea in comun sa fie o operatie simpla.

0 Shares
You May Also Like