Ghidul cumpararii unui laptop de gaming

Ghidul cumpararii unui laptop de gaming

0 Shares
0
0
0

Cu hardware-ul lor puternic, modele colorate dar si preturi premium, laptopurile pentru jocuri reprezinta niste „bestii” cu totul diferite fata de notebook-urile clasice. Si trebuie sa fie asa, daca doriti sa jucati jocuri foarte pretentioase, precum The Witcher 3: Wild Hunt si Grand Theft Auto V, sa explorati lumile virtuale fie cu HTC Vive, fie cu Oculus Rift si sa va bucurati de un joc bun la un framerate excelent.

Sunt, de asemenea diferite atunci cand vine vorba de design, oferind sasiu cu linii mai agresive si tastaturi multicolore. Pentru acumulator laptop Asus, intra pe Mentor-Market.ro.

In functie de bugetul tau., de stilul de viata si de jocurile pe care vrei sa le joci, ai putea sa ajungi sa cheltuiesti sume intre 800 si 5 000 de dolari pe un sistem care sa-ti satisfaca cele mai exigente pretentii, cand vine vorba de gaming. Pentru a gasi laptopul potrivit pentru jocuri, urmati sfaturile si sugestiile de mai jos:

Sfaturi rapide.

  • Nu cumparati un laptop pentru jocuri pentru titluri low-end, precum World of Warcraft sau Candy Crush. Aceste jocuri pot fi usor suportate de o placa grafica integrata.
  • Evitati ecranele tactile. Sunt mai scumpe si consuma rapid bateria. Laptopurile de 17 sau 18 inci sunt de obicei mai puternice, dar cele mai putin portabile, in timp ce 13, 14 si 15-inch sunt usor de transportat, dar adesea le lipsesc componentele de top.
  • Asigurati-va ca tastatura este confortabila. Daca puteti, faceti o calatorie in magazin si incercati tastatura inainte de a cumpara.
  • Cumpara numai laptopuri cu GPU dedicat. Multumita unitatilor de procesare GPU din seria 10 de la Nvidia, chip-urile mobile sunt un lucru care apartin de trecut. Aceste noi unitati de procesare grafica sunt mai rapide, mai puternice si sunt pregatite pentru VR.
  • Evitati laptopurile cu afisaj redus (cu rezolutii mai mici de 1920 x 1080).
  • Achizitionati un hdd/ssd rapid. Investiti intr-un SSD pentru instalari mai rapide ale jocurilor si timpi de incarcare redusi la extrem. Obtineti un laptop cu cel putin un procesor Intel Core i7-6700HQ, un GPU Nvidia GeForce GTX 1060 si un port HDMI 1.3 daca doriti sa va puteti bucura de jocuri + realitate virtuala cu un Oculus Rift sau HTC Vive.

Cat de portabil aveti nevoie sa fie?

Cand vine vorba despre sisteme de jocuri, exista niveluri diferite de portabilitate. In general, cu cat laptopul este mai puternic, cu atat este mai putin portabil.

·       Portabilitate minima (17 – 18 toli): Daca intentionati sa pastrati laptopul in casa si sa il lasati pe birou sau sa il mutati intre camere, un sistem cu afisaj de 17 sau 18 inchi ca Alienware 17 ar trebui sa fie ok.

Laptopurile din aceasta gama de dimensiuni sunt de obicei cele mai puternice, deoarece au mult spatiu pentru componentele generatoare de caldura. Cu toate acestea, acestea sunt grele de transportat, si mari consumatoare de energie, asa ca nu le puteti utiliza unplugged pentru foarte mult timp.
·       Posibilitatea de a-l transporta mai des – luati in considerare un notebook de 15 inci, cum ar fi OrionPC Eon15-S. Aceste sisteme cantaresc mai putin si functioneaza in jur de 5 ore si 50 de minute la o singura incarcare.
·       Cea mai buna portabilitate (13 – 14 inch): Daca sunteti in permanenta in miscare, veti dori sa luati in considerare laptop-uri de 13 sau 14 inchi, cum ar fi Razer Blade. Notebook-urile din aceasta gama de dimensiuni, cantaresc in mod obisnuit sub 5 kg si tind sa aiba o durata mai lunga de viata a bateriei cu o durata medie de anduranta de 7 ore si 38 de minute.

Cu toate acestea, notebook-urile de 13 si 14 inci nu vin, de obicei, cu cel mai puternic CPU sau GPU, deoarece nu au suficient spatiu pentru a disipa toata caldura.

0 Shares
You May Also Like