Cum se executa tratamentul cosmetic?

Cum se executa tratamentul cosmetic?

0 Shares
0
0
0

Un tratament cosmetic poate fi realizat si cu o combina cosmetica, mai exact cu unul sau mai multe dintre programele acesteia.

Pregatirea dar si echiparea clientului pentru a se aplica un tratament cosmetic are rolul de a face mediul corespunzator pentru tipul de procedura care urmeaza sa fie aplicate. Executarea de proceduri pregatitoare are loc in mod constiincios prin tehnici de lucru care sa fie corespunzatoare tipului de ten.

Curatarea in profunzime a tenului are loc in conditii de igiena, cu delicatete si in conformitate cu procedurile tipice.

Dezinfectarea tenului este realizata cu produse speciale si cu aparate corecte.

Masajul e va executa diferit tinand cont de cerintele clientilor si de tipul de ten utilizand materiale specifice corespunzatoare.

Examinarea tipului de ten ar trebui sa fie facuta pe un ten care sa fie curatat inainte si apoi sa fie lasat cateva ore pentru a isi recapata secretia naturala pentr a nu se da un diagnostic gresit. Indicatiile in ceea ce priveste natura tenului se poate obtine si cu ajutorul unui creion dermatograf.

Cu partile neascutite se va trage o linie apasand usor si in cazul in care traseul se va inrosi avem de a face cu piele destul de sensibila. Daca se observa o adancitura pielea va fi mai uscata si inrosirea deasupra liniei ne indica si o piele grasa.

Demacherea se face aplicand produsul demacheant pe dischete umede si cu stergerea delicata a fetei incepand si cu zonele oculare si cu buzele si terminand cu decolteul si cu gatul.

Curatarea zilnica a tenului va cuprinde mai multe operatiuni si demacherea cu crema ori cu emulsii si tonifierea cu lotiuni tonice, hidratarea si hranirea cu creme nutritive si cu creme hidratante si protejarea cu creme protectoare.

Demacherea are loc zilnic, dimineata si seara si daca ne fardam si in timpul zilei. Impuritatile care se vor depune in timpul zilei si produsele de secretie care vor ramane pe piele si se vor descompune trebuie sa fie indepartate pentru a putea permite pielii sa respire in voie.

Dupa demacherea pielii va trebui sa se urmeze mai multe tratamente cosmetice, masaje, bai de abur, masti, etc.

Alegerea produselor demachiante se va face tinand cont de natura tenului cu lapte sau cu crema demachianta pentru un ten uscat sau normal, si pentru tenurile grase si seboreice emulsii spumoase specifice. Toate aceste prduse nu trebuie sa intre in piele ci doar sa dizolve si sa antreneze fardul, impuritatile si secretiile pielii, deseurile cutanate etc.

Operatiunea de demachere incepe cu ochii si in scopul acesta se aplica sub pleoapa inferioara si o discheta dreptunghiulara umezita ulterior cu o alta dicheta pe care se toarna lapte demachiant si se va sterge pleoapa superioara, pornind intai de la sprancene catre gene si apoi din coltul intern al ochilor spre coltul extern. Dupa aceea urmeaza demacherea genelor si a pleoapei iferioare. Dischetele se schimba pana cand raman curate.

Demacherea buzelor se face cu dischete imbibate in lapte sua in crema demacheanta din directia circulara gura fiind usor intredeschisa.

Gatul si decolteul vor fi demacheate prin miscari rotunde.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like