Ciocolata este vegana?

Ciocolata este vegana?

0 Shares
0
0
0

Ciocolata poate fi vegana. Iata tot ce trebuie sa stii! Ce este ciocolata, care sunt beneficiile ei pentru sanatate si de ce unele ciocolate contin lapte?

Ciocolata este vegana?

Raspunsul scurt: Da, ciocolata poate fi vegana. Dar totul depinde de ingrediente.

Ciocolata este facuta din boabe de cacao, care sunt cultivate pe arbori de cacao. Aceasta inseamna ca ciocolata este in mod inerent un aliment pe baza de plante.

Daca ciocolata este vegana sau nu, devine putin mai complicat cand incepeti sa luati in considerare procesul de preparare a ciocolatei. Daca incepi sa adaugi diverse ingrediente, precum laptele, ciocolata nu mai este vegana.

Din ce este facuta ciocolata?

Procesul incepe cu arborele de cacao. Fermierii recolteaza boabele de cacao intre octombrie si decembrie.

Boabele sunt apoi plasate intre straturi de frunze de banana timp de sase zile pentru a scurge pulpa asemanatoare lanii inainte de a fi uscata la soare si trimisa la o fabrica pentru procesare. Acolo, boabele sunt fermentate si prajite.

Dupa aceea, ele sunt impartite in niburi mici de cacao, care contin unt de cacao. Penitele sunt macinate in lichior de cacao si separate de partea grasa, numita unt de cacao.

De ce ciocolata contine lapte?

Laptele si laptele praf sunt adaugate la ciocolata pentru a-i oferi o aroma mai dulce, mai cremoasa si mai blanda decat ciocolata neagra. Un continut ridicat de cacao face, de asemenea, ciocolata mai fragila, astfel incat ciocolata cu lapte este mai moale.

Ce este ciocolata vegana?

Ciocolata proteica vegana bio si eco, fara gluten, Cappuccino-Raccoon, 40 gr. este orice ciocolata facuta fara ingrediente de la animale. Cauta batoane de ciocolata cu o cantitate minima de ingrediente. Un baton de ciocolata tipic ar trebui sa includa lichior de ciocolata, zahar, unt de cacao (da, aceasta grasime naturala de cacao este vegana) si vanilie.

Ciocolata neagra este o optiune excelenta pentru vegani. Cauta ciocolata cu un continut de cacao de 50% sau mai mult. Procentul mai mare de cacao indica un continut mai mare de ciocolata.

Ciocolata vegana are acelasi gust?

Raspunsul scurt: nu, ciocolata vegana nu are gust de batoane obisnuite de ciocolata cu lapte.

Dar laptele de vaca nu este necesar pentru ciocolata. Mai multe companii au obtinut o textura cremoasa folosind optiuni fara lactate, inclusiv lapte de cocos, lapte de caju, lapte de ovaz si chiar unt de alune.

Unele companii de tehnologie alimentara lucreaza la crearea de proteine ​​din lapte fara lactate pe care marcile le-ar putea folosi pentru a face produse, astfel incat sa putem avea intr-o zi ciocolata vegana cu lapte „adevarat”.

Beneficiile pentru sanatate ale ciocolatei

Consumul unui patrat sau doua de ciocolata neagra pe zi are beneficii suplimentare pentru sanatate. Ciocolata neagra contine flavanoli, un compus natural care poate ajuta la protejarea inimii impotriva bolilor cardiovasculare.

Flavanolii sunt, de asemenea, cunoscuti pentru scaderea tensiunii arteriale. Studiile pe termen scurt au descoperit ca flavanolii din ciocolata pot creste sensibilitatea la insulina, ceea ce inseamna ca pot reduce riscul de diabet pe termen lung.

Ciocolata neagra este, de asemenea, o sursa buna de fier, cupru, magneziu, zinc si fosfor.

0 Shares
You May Also Like