Alternative la amanetul auto

0 Shares
0
0
0

Ca si in cazul oricarui alt gen de imprumut, este important sa evaluezi inainte care ar fi toate alternativele pentru a obtine banii de care ai nevoie. In acest mod, este posibil sa gasesti o alternativa mai potrivita pentru tine, desi poate ca nu te-ai fi gandit la ea. Pentru amanet auto rapid si eficient, intra pe BestAmanet.ro

 

Tipurile de imprumut sunt diverse si fiecare are avantajele si dezavantajele ei:

  1. Cardurile de credit: daca ai nevoie de bani rapid si nu sume foarte mari, compara rata de la cardul de credit cu rata de la masina din leasing. Daca acel card nu are o limita destul de mare, care sa poata acoperi nevoile tale pe termen scurt, suna compania / banca ce a emis acel card de credit si cere-le sa-ti mareasca limita (daca este posibil). La final, rata cardului ar trebui sa fie mai mica decat una de leasing.

 

  1. Imprumuturile de urgenta pe termen scurt, de la job: Compania ta ar putea avea un plan de imprumuturi de urgenta, disponibil pentru a fi accesat de catre angajatii acesteia, pe termen scurt.

 

Programele de acest gen pot varia de la angajator la angajator si de la firma la firma, dar acest gen de imprumut poate fi scutit de dobanda sau daca are, este una mult mai mica decat in alte cazuri. Procesul de returnare (replatire) a imprumutului, variaza si el de la caz la caz. Pentru a afla daca firma in care lucrezi are si astfel de politici, trebuie sa contactezi administratia.

 

  1. Extensiile de plata: daca te gandesti sa imprumuti bani pentru ca te confrunti cu o situatie de urgenta, asa cum ar fi plata unei facturi urgente sau a chiriei, te-am sfatui sa afli daca firma la care ai datorii iti poate extinde perioada de plata. De obicei, aceste extinderi/extensii se fac pe perioade de pana la 30 de zile (daca este vorba de facturile la utilitati).

 

  1. Imprumuturile personale de la banca: Acestea sunt poate cele mai cunoscute tipuri de imprumuturi, de catre majoritatea persoanelor care doresc bani sub forma de imprumut. Imprumuturile bancare sunt acordate pe baza de garantii si/sau giranti.

 

Bancile ofera imprumuturile personale plus dobanda aferenta (dobanda practicata de banca).

 

Sumele platite lunar la aceste imprumuturi sunt in general mai mici decat cele platite pentru leasing-ul unei masini, dar mai mari decat ratele la cardul de credit. Imprumuturile bancare sunt insa mai flexibile si banca iti poate acorda de cele mai multe ori timp suplimentar pentru a putea plati sumele datorate, lucru care nu se intampla daca alegeti sa colaborati cu alte institutii.

 

  1. Ultima dar nu cea din urma optiune, este amanetarea diferitelor obiecte de valoare, pentru imprumuturi pe termen scurt: Daca aveti obiecte de arta sau bijuterii le puteti lasa la o casa de amanet contra unui imprumut pe termen scurt si daca nu veti putea plati, le veti pierde. Totusi, acest lucru nu este la fel de grav ca pierderea unei case sau a unei proprietati cu valoare mult mai mare.
0 Shares
You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste