88T pe Cauciucuri – Ce INSEAMNA de fapt

88T pe Cauciucuri – Ce INSEAMNA de fapt?

0 Shares
0
0
0

Anvelopele sunt cele mai importante elemente, atunci cand vine vorba de masini. Intotdeauna trebuie avut grija de anvelope deoarece sunt cele care asigura siguranta principala.

Pot prezenta un pericol major anvelopele care sunt uzate si nu sunt umflate asa cum trebuie sau daca acestea nu sunt adaptate masinii.

Trebuie sa intelegem importanta deosebita a anvelopelor dat fiind faptul ca acestea sunt principala suprafata de contact cu carosabilul. Inscriptiile de pe flancul anvelopelor ofera informatii foarte importante despre modelul de care ai nevoie. Daca vrei sa cumperi anvelope cu marcajul 88T, vei gasi un foarte bun magazin de anvelope aici.

anvelope cu marcajul 88T

La ce se refera marcajul 88T  de pe anvelope ?

Este un marcaj foarte important, care ne spune despre indicele de viteza si indicele de sarcina suportat de catre anvelopele respective .

O anvelopa cu aceste inscriptii are urmatoarele proprietati:

– suporta o sarcina de pana la 560 de kilograme

– iti permite sa circuli cu o viteza constana de pana la 190 de km/h.

Deci data viitoare cand vei alege anvelope vei sti ca indicele de viteza si de incarcare sunt lucruri foarte importante si ca iti ofera informatii pretioase cu privire la anvelope.

Indicele de sarcina este mereu afisat langa cel de viteza si trebuie sa i se acorde o importanta specifica. Indicele de sarcina este prin urmare cel care ofera mai multe informatii cu privire la incarcatura maxima pe care o anvelopa o poate suporta.

Constructorul masinii este cel care stabileste capacitatea de incarcare maxima, tinand cont de osia masinii. Parametrul care este responsabil de sarcina sau capacitatea de incarcare este un lucru foarte important pentru siguranta celui care conduce masina si dar si celor care sunt pasageri in masina sau participanti la trafic.

In general, masinile mai usoare de pe piata  sunt echipate cu anvelope care prezinta urmatoarele informatii legate de sarcina suportata :

In cazul masinilor mini – 50–67;

In cazul masinilor mici– 68–75;

In cazul masinilor medii – 75–87;

Pentru masinile monovolum si crossovere – 87–99;

Vehicule comerciale ușoare si SUV-uri – 99–120.

Indicele de viteza este un cod alfabetic, un cod care corespunde vitezei maxime cu care o anvelopa poate rula pe sosea. Indicele de viteza reprezinta viteza maxima cu care poate rula o anvelope atunci cand aceasta este umflata si utilizata in mod corect .

Parametrii nominali de sarcina si de viteza sunt detalii extrem de importante atunci cand iti doresti sa cumperi anvelope noi. Acesti doi parametri, cel de sarcina si cel de viteza au o importanta foarte mare si trebuie sa tii mereu cont.

Indicele de viteza al unei masini este viteza maxima admisa cu care poate rula o masina. Acesti doi indici(de viteza si de incarcare) sunt interdependenti si trebuie mereu sa se tina cont de sarcina anvelopelor masinii.

anvelope auto

In concluzie,

La fiecare schimbare a anvelopelor trebuie sa tinem cont de indicele de viteza, sa fie conform cu parametrii prevazuti de fabricant, dar sa tinem cont de greutatea si de puterea motorului masinii dar sa si de alte lucruri care pot avea un impact asupra sigurantei din timpul condusului.

Deci daca indicele de viteza al anvelopelor tale este de 190 de km/h si tu mergi de obicei cu 210 km/h, vei risca sa iti deteriorezi in timp anvelopele  si astfel acestea pot exploda. Daca acest lucru se intampla, pentru ca ai depasit indicele de viteza, nu vei fi acoperit de asigurare. Poti afla de aici mai multe despre marcajele anvelopelor.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste