Cum lustruiesti o masina?

Cum lustruiesti o masina?

0 Shares
0
0
0

Fie ca iti cumperi un autoturism nou, fie ca iti cumperi unul la mana a doua, de la un prieten, dintr-un parc de masini rulate sau de la casa amanet auto, iti doresti ca masina sa arate bine,sa aiba un aer nou, sa fie stralucitoare.

Aflam de la expert cateva sfatuiri in ceea ce priveste polishul masinii noastre, pentru a ne asigura ca rezultatul final este cel dorit. De regula, polisharea se adreseaza profesionistilor, dar cu putina indemanare si atentie, aceasta se poate realiza si de catre orice persoana.

Slefuirea unei masini este un proces care elimina un mic strat de vopsea de finisare, expunand un strat proaspat de vopsea de desubt.Acest proces reface luciul original al masinii si-i va imbunatati aspectul general.

In cazul in care micile zgarieturi sunt ignotate, rugina se poate forma si acest lucru va diminua frumusetea vehicului si va reduce valoarea masinii. In urma lustruirii masinii la 2-3 luni, aceasta va avea un aspect estetic mai placut.

Parcheaza masina intr-un loc umbrit. Asigura-te ca suprafata masinii este rece. Acest lucru va ajuta la prevenirea aparitiei petelor de sapun pe suprafata masinii.

Se pune detergent intr-o galeata, se adauga apa pana la umplerea galetii. Utilizati numai detergenti specifici de spalare a masinii, in cantitatea inscrisa pe ambalaj.

Scufunda un burete in apa cu detergent, stoarce aproximativ jumatate din apa si incepeti spalarea masinii.

Mutati buretele pe suprafata masinii, prin miscari circulare, acordand o atentie deosebita zgarieturilor, eventualelor fisuri care pot prezenta urme de murdarie. Incepeti cu parte de sus a masinii si lucrati in jos. Odata ce autovehiculul a fost curatat, clatiti masina cu jet de apa. Folositi apa din abundenta, pentru a inlatura urmele de detergent. Autovehiculul se usuca cu o bucata de piele de caprioara, sau cu un prosop moale curat.

O alta metoda o reprezinta folosirea buretelui de polisat de mare viteza. Acest burete elimina zgarieturile de suprafata si petele, lasand in urma o stralucire uimitoare.  Cu toate acestea, folosirea improprie a buretelui de polisat, poate deteriora finisajul permanent, provocand zgarieturi.

Pentru a obtine rezultatele dorite, folositi un produs de lustruit profesional, care difera in functie de modelul masinii, anul in care a masina a fost fabricata, precum si de starea generala a masinii. Puteti primi recomandari de produse de la prieteni sau de la pasionatii de masini.

Aplicati o cantitate generoasa de produs de polisat direct pe corpul masinii. Incepeti cu capota, pentru a examina rezultatele cu usurinta. Mutati buretele de polisat prin miscari mici circulare pentru a raspandi produsul uniform si pentru a realiza o lustruire eficienta a fiecarei portiuni a masinii.

Continua lustruirea pana se dezvolta un luciu. Se repeta procedeul, pe intreaga suprafata a masinii, pana cand se obtine rezultatul dorit.

In cazul in care costul reprezinta o problema, foloseste lustruirea manuala. Cu toate acestea, lustruirea manuala implica un efort sustinut si da rezultate mai putin eficiente. Lustruirea manuala necesita cel mai mic volum de echipamente , dar necesita cea mai mare cantitate de produs si de timp. Rezultatul este, de obicei, un finisaj neuniform care nu va dura mult timp.

0 Shares
You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste