Cum iti poti proteja ochii atunci cand stai la calculator?

Cum iti poti proteja ochii atunci cand stai la calculator?

0 Shares
0
0
0

Sa petreci putin timp la calculator in fiecare zi, iar atunci cand discutam despre putin timp petrecut in fata calculatorului, ne referim la o perioada de o ora – doua, cu siguranta poate sa fie benefic si relaxant pentru tine.

Stand doar atat de putin timp cu ochii atintiti pe calculator, in mod evident nu vei pune mare presiune pe ochi, iar acestia nu vor avea de suferit, mai ales daca in acest interval de timp vei mai face si una – doua pauze de cateva minute.

In cazul in care insa, fie ca petreci mult mai mult timp in fata calculatorului din placere, sau ca petreci foarte mult timp in fata calculatorului pentru ca asta presupune fisa postului de la locul tau de munca, lucrurile se schimba foarte mult.

Ochii incep sa fie obisiti, incep sa fie din ce in ce mai obositi, si au nevoie de protectie, asa ca primul lucru pe care ai putea s ail faci, ar fi ca odata la maxim o ora, sa faci doua – trei – cinci minute de pauza, pentru ca ochii sa se mai relaxeze.

Chiar daca nu pare mult sa faci pauza de cateva minute, sa stii ca aceste minute in care ochii tai vor fi relaxati, si vor fi luati din fata monitorului, conteaza foarte mult pentru sanatatea ochilor, asa ca ar trebui sa tii cont de acest aspect.

Plus de asta, mai trebuie sa stii ca de fiecare data atunci cand stai concentrat in fata monitorului, vei clipi mult mai rar decat de obicei, asa ca acest aspect iarasi este unul negativ.

De ce? Pentru ca in cazul in care nu mai clipesti, ochii tai nu se vor mai umezi, iar odata ce acestia sunt uscati si nu mai sunt suficienti de umezi, nu mai sunt lubrifiati, ceea ce inseamna automat ca nu mai primesc substantele nutritive de care au atat de multa nevoie.

In cazul in care nu clipesti suficient de mult, trebuie sa stii ca poti incepe ca de la un anumit moment dat sa simti acea senzatie neplacuta de nisip sub pleoape, datorita faptului ca ochii nu si-au promit substantele nutritive.

Tot din acest motiv, este foarte posibil sa incepi sa simti ca te mananca foarte mult globurile oculare sau ca te arde zona respectiva, insa si senzatia de ochi greu sau de ochi foarte umezi tot din acest motiv apare.

Deasemenea, datorita faptului ca nu clipesti atat de mult precum ar trebui, poti sa incepi sa suferi de miopie, fapt care cu siguranta este unul neplacut.

Tocmai datorita acestor simptome care pot aparea datorita statului excesiv in fata calculatorului, pe langa pauzele atat de scurte si dese, ar trebui sa iti indrepti atentia sis pre ochelari de protectie pentru calculator de la RevanGlasses.ro.

O pereche de astfel de ochelari de protectie, nici nu va avea un pret mare, dar este foarte utila in cazul tau, pentru ca in primul rand iti protejeaza sanatatea, ochelarii sunt confortabili, sunt construiti din materiale de calitate premium, si iti mai ofera si un unghi extraordinar de larg de vizualizare.

0 Shares
You May Also Like