Un colt de rai in propria ta casa. Beneficiile aduse de o sauna umeda pentru interior

Un colt de rai in propria ta casa. Beneficiile aduse de o sauna umeda pentru interior

0 Shares
0
0
0

Daca te gandesti sa cumperi o sauna in casa ta, exista factori pe care trebuie sa-i iei in considerare inainte de a incepe proiectul. Primul este sa decizi ce tip de sauna vei avea nevoie. Exista doua tipuri generale: o sauna umeda si o sauna uscata. Ambele functioneaza diferit si au beneficii diferite, cunoasterea lor poate fi o parte importanta a deciziei tale.

Sauna umeda sau uscata?

O sauna care foloseste o soba cu lemne sau o soba electrica mai moderna poate fi folosita ca sauna umeda sau uscata. Diferenta va depinde de temperatura si umiditatea din interior. Saunele umede de acasa sunt adesea numite saune cu aburi. Cele mai multe saune de astazi folosesc un incalzitor si un fel de roci vulcanice. In ambele cazuri, rocile sunt incalzite la o temperatura ridicata.

Principala diferenta dintre o sauna umeda si cea uscata este apa care este stropita peste acele roci intr-o sauna care este umeda. Deoarece rocile sunt incalzite la o temperatura atat de extrema, apa se vaporizeaza foarte repede provocand formarea aburului. Intr-o sauna uscata, nu exista apa, doar pietre incalzite.

Proprietatile benefice ale saunei umede

Cand stai intr-o sauna umeda, transpiri, ceea ce face ca toxinele nedorite sa paraseasca corpul. Se crede, de asemenea, ca utilizarea regulata a unei saune umede poate scadea sansele de aparitie a anumitor boli, deoarece multi virusi nu pot trai la temperaturi atat de ridicate.

Saunele uscate amelioreaza tensiunea si stresul, stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la intinerirea pielii prin transpiratie. Ca si in cazul unei saune umede, utilizarea unei saune uscate va provoca transpiratia, invocand astfel unele dintre aceleasi beneficii ale unei saune umede.

Intr-o sauna uscata, caldura este mult mai tolerabila, dar efectul asupra organismului este mai bun in cazul saunelor umede deoarece caldura ajunge direct la tine, producand astfel rezultate mai rapid. Se crede, totusi, ca procesul are loc mai rapid cu caldura uscata si ca este posibil sa petreceti mai mult timp in sauna si sa culegeti beneficiile mai mult timp datorita tolerabilitatii sale.

Indiferent daca alegi sa instalezi o sauna umeda sau uscata, asigura-te ca esti la curent cu toate riscurile si beneficiile care pot fi asociate cu detinerea acesteia. Este important sa urmezi toate instructiunile si sa le utilizezi corect. Astfel, vei avea parte de mai multa placere si vei ramane mai sanatos in acest proces.

Sanatatea si starea de bine sunt pe primul loc

In momentul in care decizi ca o sauna umeda pentru interior este alegerea perfecta pentru caminul tau, vei avea parte de momente de relaxare si rasfat.

Acest lucru se datoreaza faptului ca o sauna umeda are mult mai multe de oferit. De fapt, o adevarata sauna umeda are o multime de alte caracteristici care o fac sa fie o experienta cu adevarat unica.

Ceea ce este si mai bine este faptul ca aburul produs intr-o sauna umeda adevarata este mult mai concentrat decat cel produs intr-o sauna uscata. Acest lucru inseamna ca veti obtine o experienta terapeutica mult mai buna in urma vizitei la o sauna uscata. Nu vei mai fi nevoit sa apelezi la saunele cluburilor sportive sau a centrelor spa. Poti avea propriul tau colt de rai chiar la tine in casa.

0 Shares
You May Also Like