De ce nu mai sunt telefoanele Nokia la mare cautare?

De ce nu mai sunt telefoanele Nokia la mare cautare?

0 Shares
0
0
0

Acum mai bine de 15 ani, cand cineva isi dorea sa isi cumpere un telefon mobil, cu siguranta visul sau era sa isi poata achizitiona un telefon Nokia.

La acea perioada, ce este adevarat, nu erau atat de multe telefoane, si nici nu avea fiecare telefonul sau personal, la fel cum este acum, cand anumiti utilizatori au cate doua sau trei smartphone-uri.

Deci, se poate spune ca atunci, era un lux sa ai un telefon mobil, iar cei care aveau un dispozitiv Nokia, erau foarte norocosi. Daca am sta sa facem o comparatie, intre trecut si prezent, cred ca se poate spune ca Nokia, a avut succesul pe care il au acum companiile Samsung si Apple.

Desi, si la acea vreme, concurenta era pe piata de telefoane mobile, pentru ca existau pe langa Nokia, si alte branduri precum Motorola, Sony Ericsson, iar mai apoi au aparut Siemens si Samsung, nimeni nu putea concura cu brandul finlandez.

Ei bine, din pacate pentru compania finlandeza, odata cu trecerea timpului a aparut si declinul. In timp ce restul producatorilor de pe piata incepeau sa produca telefoane din ce in ce mai performante, cei de la Nokia, nu mai prea puteau sa tina pasul.

Daca pana la aparitia smartphone-urilor, Nokia era in top, odata cu aparitia acestora, totul a inceput sa ia o intorsatura urata pentru celebrul brand. Din pacate, calitatea telefoanelor produse de catre ei nu mai era aceiasi cu cea a telefoanelor fabricate in trecut.

Se pare ca utilizatorii au inceput sa constientizeze foarte rapid acest lucru, iar drept dovada, au inceput foarte rapid sa isi indrepte atentia spre dispozitivele comercializate de catre alte branduri, precum Samsung, Sony, Apple, HTC, LG, si chiar si Huawei.

Au fost insa si utilizatori de smartphone, care au ramas fideli celebrei companii Nokia, iar din acest motiv au optat pentru un smartphone, din gama Lumia, a acestui producator, insa dispozitivele nu aveau calitatea dorita de catre ei, motiv pentru care s-au si defectat, si au fost duse la un service de reparatii Nokia, pentru remedierea problemei.

Un alt motiv datorita caruia utilizatorii de telefoane mobile inteligente, atunci cand au nevoie de un dispozitiv nou, nu isi mai indreapta atentia spre dispozitivele Nokia, este sistemul de operare ales de catre acest producator.

Daca marile branduri de pe piata, si anume Samsung, Sony, HTC, LG si Huawei, au ales pentru dispozitivele lor sa instaleze sistemul de operare Android, iar cei de la Apple, au facut si ei o alegere inspirata, alegand sistemul de operare iOS, se pare ca dintre firmele renumite la nivel mondial, doar Nokia a facut o alegere gresita.

Si spun ca Nokia a facut o alegere gresita, pentru ca a ales ca si sistem de operare, Windows Phone, care cu siguranta nu este pe placul utilizatorilor, iar acesta poate sa fie unul dintre cele mai intemeiate motive pe care le are un utilizator de smartphone, pentru a nu cumpara un dispozitiv Nokia.

Se pare insa, ca au ramas si clienti fideli, care si acum isi aleg un model al acestui producator, si clienti care spera ca in viitorul apropiat, acest brand sa redevina numarul 1 pe piata, desi sa mai detroneze branduri precum Samsung sau Apple, pare o misiune imposibila.

0 Shares
You May Also Like