Cum alegi ochelarii de snowborad?

Cum alegi ochelarii de snowborad?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care te gandesti sa pleci intr-un week-end la munte pe timp de iarna, cu siguranta ai in plan fie sa schiezi, fie sa folosesti placa de snowbord.

Ei bine, daca optezi pentru cea de a doua varianta, atunci in mod evident trebuie sa iti indrepti atentia spre o pereche de ochelari pentru snowboard polarizati, care iti vor proteja perfect ochii.

Trebuie insa sa stii ca piesa de rezistenta a ochelarilor este lentila, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti despre lentile, pentru ca apoi sa poti alege ochelarii potriviti pentru tine.

Exista lentile drepte sau cilindrice, care sunt curbate la colturile ochilor, insa care sunt drepte in zona dintre nas si frunte. In cazul in care nu dispui de foarte multi bani, ochelarii de protectie prevazuti cu asemenea lentile sunt mai mult decat ideali pentru tine, insa in ceea ce priveste performantele, acestia au cateva minusuri fata de cei cu lentile sferice.

Ochelarii cu lentile sferice, sunt cei curbati atat pe orizontala cat si pe verticala, si iti vor oferi un look foarte rotunjit. Din punct de vedere al stilului, acesti ochelari cu siguranta te vor avantaja.

Apoi, trebuie sa stii ca ochelarii cu lentile sferice iti vor oferi o vedere periferica foarte buna dat fiind faptul ca au o deschidere mai mare. Acest lucru inseamna ca vei putea sa vezi mult mai bine tot ceea ce se petrece in jurul tau.

Aceste lentile vor reduce stralucirea din jur, ceea ce pentru tine va fi perfect, pentru ca astfel vizibilitatea ta va fi una mult mai buna.

Deformarea imaginii dar si evitarea aburirii reprezinta alte doua mari avantaje pe care le are aceasta lentila in defavoarea lentilei cilindrice.

Un alt detaliu important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi ochelarii, este reprezentat de culoarea lentilei.

Mai mult ca sigur iti place si iti doresti sa fii la moda, iar din acest motiv vrei ca si culoarea lentilei sa se asorteze cu noua ta tinuta verde neon, insa in cazul in care nimeresti intr-o zona insorita este posibil ca lentila aleasa de tine sa nu fie cea mai potrivita dat fiind faptul ca lasa prea multa lumina sa treaca, ceea ce inseamna ca ochelarii nu te vor proteja.

In momentul in care discutam despre culoarea lentilei, cu siguranta vom aduce in discutie VLT (Visible Light Transmission), care este exprimat in procente si care ne arata cat de multa lumina  poate sa treaca prin lentila noastra. Valoarea procentelor variaza de la 0 la 100%.

Unii ochelari dupa cum probabil ti-ai dat seama, vor oferi performante mai bune la lumina scazuta cum ar fi atunci cand ninge de exemplu, sau atunci cand e ceata sau cerul variabil. Acestia ochelari vor lasa mai multa lumina sa treaca si vor varia intre 60 si 90%. In ceea ce priveste culorile, acestea vor fi in culori deschise, roz, galben sau albastru deschis.

Pentru zilele insorite cu vizibilitate mare se impun lentile cu un procent mai mic al VLT-ului, ceea ce inseamna culori cum ar fi negru, auriu, gri si alte variatiuni de acest fel unele din ele chiar ionzate (efect de oglinda). VLT-ul poate fi cuprins  intre 5% si 20%.

0 Shares
You May Also Like