Cum alegi o cratita potrivita nevoilor tale?

Cum alegi o cratita potrivita nevoilor tale?

0 Shares
0
0
0

Fiecare femeie isi doreste ca bucataria ei sa fie cea mai bine dotata. Cand discutam la dotarile unei bucatarii, ne referim in mod special la aparatele de bucatarie, dar si la aparatele electrocasnice (plita electrica, frigider, cuptor electric sau cuptor cu microunde printre altele).

De-asemenea, o bucatarie trebuie sa fie cat mai bine dotata si in ceea ce priveste vasele, iar oalele si cratitele reprezinta o necestiate pentru fiecare bucatarie.

Fiecare femeie, trebuie sa cunoasca unele detalii foarte importante atunci cand are nevoie de oale si cratite pentru propria bucatarie. Piata este plina de astfel de produse la momentul actual, si este destul de dificil de facut o alegere.

Tocmai de aceea, vom aborda acest subiect, si va prezentam cateva detalii foarte importante, pe care trebuie sa le cunoasca fiecare femeie care are nevoie de o cratita sau de o oala.

Materialul din care este fabricat vasul de bucatarie

Nu puteam mentiona un alt factor mai important decat materialul, atunci cand vine vorba despre alegerea vaselor de bucatarie. Cand vreti sa cumparati cratite asadar, trebuie sa tineti cont de materiale, pentru ca veti gasi diverse optiuni.

De la cratita din email 2 litri si pana la cratite din aluminiu care conduc foarte bine caldura, exista atat de multe optiuni. Este foarte important sa nu alegeti cratitele si oalele din aluminiu, in ciuda faptului ca pretul va trage cel mai probabil cu ochiul.

In ciuda faptului ca aceste cratite conduc foarte bine caldura, ele permit ca anumite substante din material sa se adauge in alimentele gatite, astfel ca riscul de toxicitate este unul foarte mare.

In schimb, va puteti indrepta atentia dupa cum spuneam spre o cratita din email 2 litri, care este ideala pentru legume, orez, sosuri sau tocanite printre altele. Avantajul cel mai important este ca o astfel de cratita nu este toxica, deci nu prezinta nici un risc pentru sanatate.

Tot in ceea ce priveste materialul, aveti posibilitatea de a va indrepta atentia spre o cratita din cupru de exemplu. In ceea ce priveste aspectul, cele din cupru sunt practic perfecte, dar problema este ca odata cu trecerea timpului acestea se corodeaza, iar din acele momente devin toxice.

Nu trebuie sa uitam nici de cratitele din inox, care nu elimina substante chimice care sa afecteze alimentele. Acestea sunt si rezistente la temperaturi inalte, dar au preturile destul de piperate, deci nu reprezinta o optiune atractiva din acest punct de vedere.

Deci, tinand cont de materialele prezentate anterior, cea mai indicata optiune este aceea de a va indrepta atentia spre cratite din email.

Asadar, acum ca am lamurit treaba cu materialele, trebuie sa luati in considerare celelalte detalii care conteaza foarte mult pentru a face alegerea cea mai potrivita.

Dimensiunile cratitei

In ceea ce priveste acest aspect, optiunile sunt de-asemenea foarte multe. Femeile care fac de mancare zilnic sau care au familia numeroasa, cu siguranta trebuie sa isi indrepte atentia spre oale care au cel putin 5 litri capacitate, daca nu chiar o capacitate mai mare.

In schimb, femeile care locuiesc singure sau care nu sunt tentate sa gateasca in fiecare zi, isi pot indrepta atentia spre o oala din email 2 litri, care pentru nevoile lor va fi mai mult decat suficienta.

Conteaza foarte mult si diametrul atunci cand vine vorba despre alegerea cratitelor si a oalelor, iar de preferat ar fi oalele si cratitele care au diametrul de 21 de centimetri. Femeile care gatesc pentru doar 2 persoane, pot alege cu toata increderea o asemenea oala.

Accesoriile

In mod evident, si accesoriile unei cratite sau ale unei oale au o importanta mare. Aici ne referim in primul rand la maner, care este deosebit de important pentru o manevrabilitate usoara.

Cand vine vorba despre accesoriile oalelor, nu trebuie sa uitam capacele acestora, capacul este foarte important pentru ca izoleaza alimentele in interiorul cratitelor, iar astfel timpul de prajire sau de fierbere va fi redus considerabil.

Pretul

In mod evident, pretul este un detaliu important de luat in considerare, indiferent de produsul pe care il cumparati (cratita in cazul de fata). Dupa cum bine se stie, pe piata se gasesc atat oale si cratite ieftine, cat si oale si cratite ale caror preturi sunt destul de piperate.

In ceea ce priveste pretul, acesta este influentat in primul rand de materialul din care sunt confectionate cratitele si oalele. Cu cat calitatea materialului este mai buna, cu atat si pretul va fi mai mare.

De-asemenea, conteaza foarte mult si dimensiunile si capacitatea vaselor, dar si accesoriile acestora. Toti acestia sunt factori care influenteaza pretul vaselor de bucatarie precum oale si cratite.

Acestea sunt asadar, cele mai importante detalii prezentate in mare parte, despre alegerea cratitelor si a oalelor de bucatarie, iar femeile care au nevoie de astfel de obiecte, tinand cont de cele discutate anterior, vor face alegerea cea mai potrivita pentru propriile nevoi.

0 Shares
You May Also Like