Cum alegem scaunele de bar?

Cum alegem scaunele de bar?

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca intentionezi sa alegi scaune de bar pentru barul sau cafeneaua pe care o administrezi sau pentru propria bucatarie, este important sa tii cont de cateva detalii importante.

In primul rand, trebuie ca atunci cand accesezi https://topscaune.ro/scaune-bar/ pentru a-ti alege scaunele, sa iti cunosti bugetul, pentru ca ai posibilitatea de a descoperi diferite modele interesante de scaune de bar, la diferite preturi.

Apoi, trebuie sa stii care iti sunt preferintele. Cu siguranta ai avut posibilitatea de a vedea multe astfel de scaune, deci cam stii ceea ce iti place si ce nu iti place. Apoi, cere parerea si membrilor familiei daca alegi scaunele pentru acasa, sau ale clientilor, daca alegi aceste scaune pentru afacerea ta.

Este de-asemenea sa tii cont de alte detalii cum ar fi de exemplu libertatea pe care ti-o ofera spatiul in care ai de gand sa adaugi scaunele respective. Trebuie sa tii neaparat cont si de obietele de mobilier care exista deja in incapere. Trebuie sa existe o armonie perfecta si o potrivire perfecta intre toate elementele din incapere.

Exista si alte detalii de care trebuie sa tii cont, si pe care le vei descoperi pe scurt in cele ce urmeaza.

Tipul scaunelor de bar

Scaunele de bar se gasesc sub diferite forme. Vei putea de exemplu sa iti indrepti atentia spre scaune de bar fara spatar. Acestea sunt probabil cele mai populare scaune de bar, si cu siguranta in majoritatea localurilor vei intalni asemenea scaune (baruri, cluburi, pub-uri, etc.).

Acestea sunt functionale, dar nu sunt tocmai confortabile pentru ca persoanele care se aseaza pe ele, nu au un spatar pentru a-si sprijini spatele.

Scaunele de bar cu brate reprezinta de-asemenea o alta optiune interesanta. Acestea sunt confortabile, si ofera o sustinere mult mai mare in comparatie cu scaunele mentionate anterior. Acestea sunt ideale atat pentru bucataria ta, dar si pentru barul sau pub-ul tau.

Exista de-asemenea, scaune de bar pivotante. Acestea sunt de-asemenea interesante, dar nu reprezinta cea mai buna optiune pentru familiile cu copii mici, pentru ca nu le ofera acestora siguranta de care au nevoie, iar riscul de accidentare este destul de mare.

O alta optiune interesanta tot in ceea ce priveste scaunele de bar, este reprezentata de scaunul tapitat. Acesta adauga cu siguranta un plus de eleganta si formalitate zonei de luat masa daca este ales pentru acasa. Cu siguranta, este potrivit si pentru un bar sau pentru un alt tip de local.

Dimensiunea scaunelor

Atunci cand vrei sa alegi scaunele de bar, cu siguranta trebuie sa tii cont si de dimensiunile acestora. In ceea ce priveste inaltimea de exemplu, intr-un bar sunt intalnite scaunele de 60 – 75 cm inaltime, in timp ce pentru bucatarie, inaltimea ideala este de 90 de centimetri.

Latimea scaunului este de-asemenea foarte importanta. Trebuie sa tii cont ca este nevoie de un spatiu de cel putin 15 cm intre scaune, astfel incat persoanele care sunt asezate, sa se poata roti. Tot referitor la latime, daca scaunul are 4 picioare, este mai lat decat un scaun cu piedestal.

Diametrul bazei scaunului reprezinta de-asemenea un alt aspect de luat in considerare. Acesta este cuprins intre 38 si 50 de centimetri. Cu cat este mai lat scaunul, cu atat este mai confortabil, dar trebuie sa tii cont de spatiul pe care il ai la dispozitie, pentru a face alegerea corecta.

Intr-o bucatarie sau intr-un local spatios, poti alege scaune cu diametrul bazei de 50 cm. Pentru spatii mai mici, alege scaune cu diametrul bazei de 38 cm.

Materialele din care sunt confectionate scaunele

Este important sa ai in vedere si calitatea materialelor. Un scaun de bar trebuie sa fie rezistent atat la uzura, cat si la zgarieturi si la pete. Scaunul de bar trebuie sa aiba aspect placut chiar si odata cu trecerea timpului. Poti alege un scaun de bar din metal, din rattan sau impletituri de rachita.

0 Shares
You May Also Like