Ce este un plan SEO pentru un website?

Ce este un plan SEO pentru un website?

0 Shares
0
0
0

Ti-ai facut propria strategie SEO pentru acest an? 2016 este aproape de sfarsit si noi vrem sa te asiguram ca esti la curent cu noile schimbari la nivel SEO. Cauti solutii pentru optimizare seo pas cu pas? Intra pe DanBradu.com.

Planul SEO pentru website-urile regulate (normale).

Inainte de a construi link-urile iti sugeram sa faci urmatoarele:

1)    Audit-ul:
Daca website-ul tau are o istorie de drop in trecut (a cazut in ranking), verifica si vezi daca mai esti supus unor anumite penalitati de catre motoarele de cautare. Poti face asta folosind WebmasterTools, analytics, etc.
Unele penalitati sunt mult mai greu de indepartat decat altele. Nu iti petrece foarte mult timp incercand sa recuperezi din punct de vedere SEO un website “condamnat”, pentru ca nu il vei recupera, orice ai face. Daca esti in aceasta situatie, iti recomandam sa creezi din nou acel website, de la 0.

2)    Fa un keyword research (research pe cuvinte cheie) cat mai complet si profesional:
Incepe-ti intotdeauna strategia SEO cu un keyword research facut asa cum trebuie, deoarece acest pas este cam cel mai important, definitoriu chiar pentru strategia SEO generala.

3)    Imbunatateste-ti cat se poate de bine optimizarea On-Site:
Incearca sa obtii un rang mai bun pentru mai multe cuvinte cheie, nu doar pentru unul singur, ocolind astfel penalitatile de supra-optimizare pe care le poti dobandi pe parcurs. Poti face acest lucru, folosind sinonime ale cuvantului cheie principal, cu ajutorul caruia doresti ca website-ul sau afacerea ta sa iasa in evidenta.

Evita aceste 2 greseli majore, care omoara la propriu website-urile din punct de vedere SEO:

1)    Ratiile Anchor-Text:
Cea mai mare problema pe care o observam in strategiile SEO ale diferitelor site-uri, este abuzarea elementelor de anchor-text, mai precis supra optimizarea acestor elemente. Inceteaza sa-ti mai faci griji despre ratiile de anchor-text, Google apreciaza cel mai mult un portofoliu de link-uri naturale si nu te va penaliza niciodata daca ai prea multe.

2)    Nu renunta imediat sau prea curand:
O a doua problema majora, este ca persoanele care se ocupa de SEO renunta foarte usor la link-building. Algoritmilor Google le ia ceva timp, pana in momentul in care iti “judeca” website-ul.

Vei vedea ceva schimbari la minim 8-14 zile din momentul in care ai inceput sa-ti construiesti o puternica retea de link-uri, dar banzandu-te pe ratele de bounce si de click care se pot afla intr-o continua schimbare, te poti astepta ca website-ul tau sa creasca sau sa descreasca si el luni de zile, pana in momentul in care se va stabiliza.

De aceea trebuie sa ai rabdare si sa nu sari din start la o concluzie, care pe termen lung te-ar putea dezavantaja. SEO nu este o stiinta sigura, nu poti spune ca acum am introdus fraza “X” si peste 5 minute si 40 de secunde voi avea rezultatatul “Y”.

Daca ai rabdare si strategia de SEO a fost conceputa profesional, daca ai link-uri de calitate si continut original, cu relevanta mare pentru vizitatori, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

0 Shares
You May Also Like
Ce tehnici SEO exista?

Ce tehnici SEO exista?

De multe ori, cand cream un site, auzim despre „SEO”. Problema este ca majoritatea oamenilor care incep sa…
Citeste
Comert electronic de tip B2B

Comert electronic de tip B2B

Activitiea de e-commerce B2B face referire la tranzactiile comerciale online care au loc intre doua companii. Aceste tranzactii…
Citeste