Cele 5 avantaje ale utilizarii Google Adwords in comunicarea ta

Cele 5 avantaje ale utilizarii Google Adwords in comunicarea ta

0 Shares
0
0
0

Google AdWords este un program de publicitate care permite utilizatorilor sa-si posteze reclamele pe baza comportamentului sau a cuvintelor cheie definite anterior.

Agentul de publicitate plateste atunci cand un utilizator da click pe  anuntul sau/linkul sponsorizat. Costul pe click este derivat din combinatia mai multor factori, si anume componentele Scorului de calitate (rata de click asteptata, relevanta anunturilor si compatibilitatea cu pagina de destinatie) licitata CPC maxima si impactul asteptat al extensiilor si al altor formate de anunturi.

De ce sa apelezi la o agentie Google Ads pentru a te ajuta in strategia ta de comunicare? Iata 5 avantaje!

Google este cel mai folosit motor de cautare din lume

Google este cel mai vizitat site din lume. In 2016, a avut peste 1,168 miliarde de utilizatori activi.

  • 30 de trilioane de pagini sunt indexate de Google.
  • 20 de miliarde de site-uri sunt vizitate (crawlate) de Google in fiecare zi.
  • In fiecare zi se fac 3,3 miliarde de solicitari (100 de miliarde pe luna).
  • 15% dintre cereri sunt cereri noi (500 milioane pe zi)!

Astfel, utilizarea AdWords iti va permite sa atingi cea mai mare parte a tintei tale fara a-ti  dispersa bugetul pe diferite canale.

AdWords ofera rezultate imediate

A fi bine referit pe motoarele de cautare necesita timp, iar pozitionarea pe anumite cuvinte cheie foarte competitive este uneori misiune imposibila.

Prin urmare, AdWords ramane o alternativa excelenta pentru site-uri noi sau site-uri cu continut redus. SEO nu este de neglijat, dar rezultatele sunt vizibile pe termen lung. Cu AdWords vei avea posibilitatea de a incepe imediat.

AdWords permite o directionare foarte precisa

Unul dintre principalele atuuri ale Google AdWords ramane in  directionarea sa extrem de relevanta. Directionarea se poate face in functie de obiectul de cautare al utilizatorilor de internet, geolocalizarea acestora, limba lor, tipul de dispozitiv folosit.

Google AdWords functioneaza cu cuvinte cheie. De indata ce un utilizator cauta unul dintre cuvintele tale cheie, daca are o suma licitata suficienta, va declansa afisarea unei reclame pe care ai creat-o.

O alta posibilitate este sa faceti remarketing sau retargeting, adica sa  vizezi utilizatorii de Internet prin comportamentul lor. Ati vizitat vreodata un site de comerciant pentru a vedea un produs si apoi ai primit anunturi legate de acest produs? Aceasta este o abordare de remarketing.

AdWords te ajuta sa iti evidentiati de concurenti

Verifica daca ai concurenti care sunt pozitionati pe cuvintele tale cheie. Daca nu sunt, recurgerea la o campanie AdWord ramane o modalitate buna de a te evidentia si de a va creste vizibilitatea pe web.

AdWords ofera instrumente statistice foarte avansate

In sfarsit,  oricand este posibil sa cunosti rentabilitatea investitiei campaniei tale. Campania ta nu castiga suficient? Verifica profitabilitatea cuvintelor tale cheie si modifica-ti campania in consecinta.

Pe langa marea sa flexibilitate, AdWords ofera o gama larga de indicatori (KPI) care iti permit sa masori succesul campaniei tale de publicitate, cum ar fi: frecventa de distributie, costul mediu pe click (CPC), scorul de calitate, rata de conversie si costul pe achizitie. (CPA)

0 Shares
You May Also Like