Cum sa alegeti perna ideala?

Cum sa alegeti perna ideala?

0 Shares
0
0
0

Alegerea pernei potrivite este esentiala pentru a avea un somn bun, relaxare si o stare de sanatate buna, iar daca te afli pe acest post chiar acum,  alegerea unui set 2 perne Somnart Basic 50×70 cm, TNT, 550 g pentru tine si familia ta este ideala.

Este o idee buna sa va documentati si sa va ganditi cu atentie inainte de a cumpara una, deoarece dormitul pe o perna si o saltea care se potrivesc nevoilor si obiceiurilor personale este esential pentru a va asigura un somn bun fara sa va treziti obosit si fara sa va simtiti rau si pentru a evita problemele de gat si de spate care pot fi dificil de vindecat si care necesita un tratament lung si complex.

Functionalitatea unei perne bune si caracteristicile pe care trebuie sa le aiba aceasta

Inainte de a examina diferitele tipuri de perne si materialele din care sunt fabricate, trebuie remarcat faptul ca principala functie a unei perne bune este de a sustine craniul si gatul intr-un mod care sa permita coloanei vertebrale sa isi mentina pozitia corecta.

Intr-o astfel de postura, capul, gatul si spatele trebuie sa fie aliniate pentru a permite plamanilor sa respire in mod corespunzator si muschilor sa se relaxeze.

Nu exista o perna potrivita pentru toata lumea, deoarece atunci cand alegeti o perna trebuie sa tineti cont nu numai de confort, ci si de pozitia preferata de dormit si de caracteristicile personale fizice, cum ar fi inaltimea si greutatea corporala.

Daca vi se intampla sa va gasiti perna deplasata dimineata, inseamna ca perna pe care va odihniti va provoaca senzatii neplacute (cum ar fi dureri de diferite tipuri, senzatie de caldura si rigiditate, mancarimi mai mult sau mai putin pronuntate, puncte de declansare etc.) si ca, daca o mutati adesea in mod inconstient in timpul somnului si al trezirii, inseamna ca nu este o perna potrivita pentru tine.

De asemenea, tineti cont de faptul ca forma corpului uman se schimba si nu este sigur ca ceea ce a fost perna potrivita cu ceva timp in urma, este si acum perna potrivita pentru tine.

Desi nu exista o perna universala, exista reguli generale pentru obiceiurile de somn pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a cumpara una noua. Latimea pernei nu trebuie sa fie mai mica decat latimea umerilor pentru a impiedica alunecarea capului, in timp ce nu exista o inaltime ideala a pernei si este bine sa adaptati grosimea la conformatia fizica si la pozitia in care dormiti de obicei:

  • Perna inalta de aproximativ 15 centimetri si destul de tare este buna pentru cei care dorm pe o parte, pentru a mentine capul si gatul aliniate cu coloana vertebrala si pentru a sustine greutatea capului fara sa se scufunde.
  • Daca obisnuiti sa dormiti pe spate, in pozitia culcat pe spate, ar trebui sa alegeti o perna de aproximativ 12 centimetri inaltime si moderat de tare, deoarece aceasta trebuie sa ramana mai jos decat umerii pentru a sustine greutatea craniului si a evita flexia gatului.
  • Copiii si cei care dorm pe burta (o pozitie nenaturala, foarte nerecomandata) nu ar trebui sa foloseasca o perna, conform recomandarilor medicale, dar nu toata lumea poate si, daca obisnuiti sa folositi una, este mai bine sa alegeti una moale, de aproximativ 10 centimetri inaltime, care poate reduce presiunea asupra gatului in aceasta pozitie.
0 Shares
You May Also Like