Ce ar fi mai bine sa alegi dintre un laptop si un PC?

Ce ar fi mai bine sa alegi dintre un laptop si un PC?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai nevoie de un echipament pe care sa il folosesti acasa in diferite scopuri, cu siguranta ai de ales intre un laptop si un calculator, iar in continuare vom vorbi despre cele doua categorii de echipamente.

Cu siguranta cei care sunt fani ai laptopurilor, vin cu o multime de argumente pentru a te convinge sa alegi un laptop, iar cei care sunt fani ai PC-urilor, vor aduce si ei o multime de argumente care sa te convinga sa iti indrepti atentia spre un astfel de echipament.

In primul rand, un laptop are dimensiunile mult mai mici decat un calculator, astfel ca ai avantajul ca il poti depozita aproape oriunde in casa, iar plus de asta, ai si avantajul de a-l putea folosi cand stai in fotoliu, cand esti la masa sau la birou.

Dezavantajul laptopului este acela ca are o baterie care se poate descarca destul de rapid, astfel ca trebuie sa ai mereu acces la o sursa de energie electrica, unde sa conectezi echipamentul pentru a functiona, pentru ca in momentul in care bateria este descarcata complet, laptopul nu va mai functiona.

Cand vine vorba despre performantele celor doua echipamente, in momentul in care vorbim despre echipamentele second hand, stim cu totii ca ar fi bine sa iti indrepti atentia spre calculatoare second hand, datorita faptului ca sunt mai performante decat laptopurile second hand.

Cand vorbim insa despre performantele echipamentelor noi, atunci lucrurile se schimba foarte mult, pentru ca laptopurile au echilibrat foarte mult balanta, astfel ca in prezent pot avea performante la fel ca si calculatoarele, daca nu chiar performante superioare.

In momentul in care vorbim despre calculatoare, stim cu totii faptul ca un calculator ocupa mult mai mult spatiu decat un laptop, si nici nu este portabil, asa ca trebuie sa ai spatiu in incapere unde sa iti pui biroul si calculatorul.

Faptul ca un calculator nu este portabil, cu siguranta pentru anumiti utilizatori de astfel de echipamente este un dezavantaj, iar tocmai acesta este motivul pentru care ei prefera sa isi cumpere un laptop decat un PC.

In momentul in care iti cumperi un PC, la fel ca si in momentul in care ai de gand sa iti cumperi un laptop, trebuie sa cunosti exact motivele pentru care ai nevoie de un asemenea echipament, pentru a nu face o alegere gresita.

Daca de exemplu ai nevoie de un echipament pe care sa il folosesti in interes personal, in scopuri normale, atunci poti sa iti alegi fie un PC fie un laptop, iar aici nu conteaza foarte mult brandul ales, sau categoria din care face parte produsul.

In momentul in care insa, ai nevoie de un echipament pentru gaming, atunci cu siguranta ar trebui sa iti alegi un calculator, iar in acest caz fie iti alegi tu un calculator de la un magazin de specialitate, fie iti construiesti pe cont propriu echipamentul.

Trebuie insa sa stii faptul ca pentru gaming, nu are rost sa te gandesti la un calculator second hand, pentru ca pur si simplu nu ai ce face cu el.

0 Shares
You May Also Like