Florarii si gradinarii iubesc plantele toooodas. Dar au o slabiciune speciala pentru Strelitzias. Stiati ca soiul Strelitzia Nicolai este cel care creste cel mai mult dintre toate surorile sale?
Daca esti plantlover, sigur ai o Strelitzia si daca nu o ai deja, ar trebui! Nu numai pentru usurinta ingrijirii sale, aspectul sau si atingerea exotica pe care ne-o ofera nu ar trebui sa lipseasca in nicio casa sau gradina.
Strelitzia Nicolai provine din zonele sudice si subtropicale ale Africii. Este o planta cu flori, care ii confera inca un punct in decor si o face sa-si primeasca porecla, Pasarea Paradisului. Daca aveti putina imaginatie, puteti vedea ca forma florilor sale este similara cu o pasare cu penaj oarecum exotic.
Numele genului este dedicat Charlotte de Mecklembourg-Strelitz, regina engleza de origine germana, mare fan al botanicii.
Daca sunteti in cautarea unei plante mari, Strelitzia Nicolai este varietatea cu cea mai rapida crestere a surorilor sale. Daca ai deja acasa o Strelitzia nicolai, ti-e usor. Ingrijirea Strelitziei este usoara, veti avea nevoie doar de putina atentie pentru a fi fericit si a lipi pintenul.
Grija de Strelitzia Nicolai
Lumina
Lumina indirecta ridicata si lumina directa scazuta. Cel mai bun loc pentru a o avea este afara, desi poate trai si in interior daca aveti multa lumina acasa.
Strelitzia Nicolai are nevoie de cel putin 3-4 ore de lumina directa pe zi, evitand orele centrale care i-ar putea dauna. Acest lucru este foarte important, daca Strelitzia nu primeste lumina de care are nevoie, nu ne vom putea bucura de ceea ce o caracterizeaza cel mai mult, florile sale.
Irigatii
Ai uitat o zi sa o uzi? Nu iti face griji. Strelitzia Nicolai rezista destul de bine lipsei de irigare. Desigur, in lunile mai calde va trebui sa acordam putina atentie si sa urmarim ca substratul nu este prea uscat. In timpul iernii, Strelitzia Nicolai va fi putin independenta si vom putea sa mai spatiem putin udarile.
Verificati cu degetul sau cu un contor de irigare starea substratului inainte de a-l uda. Daca solul este umed si proaspat, nu veti avea nevoie de altceva. Strelitzia Nicolai, pasarea alba a cerului, 160 cm este una dintre cele mai interesante plante pe care le poti pune in interior.
Temperatura
Dupa cum am spus, Strelitzia Nicolai, provine de pe continentul african, deci iubeste caldura si umiditatea. Are perfect intre 10º si 25º, temperatura ideala pentru a te surprinde cu florile sale incredibile. Sub 10 ° este recomandabil sa-l protejati putin pentru a preveni ofilirea acestuia. Si daca locuiti intr-o zona in care inghetul este zi de zi prezent, va fi mai bine daca o pastrati in casa.
Inflorire
Sa vorbim despre lucrul important si unul dintre lucrurile care atrag cel mai mult atentia acestei plante: florile sale. Ele vor aparea in primavara si ultima data in toamna. Ele sunt purpurii in florma de napolitana si in interior veti vedea ca este impartita in trei flori care se deschid in succesiune de la portocaliu la galben. Daca locuiti intr-un loc cald, veti avea norocul sa o vedeti inflorind de mai multe ori pe an.
1 comment
Mi-a placut articolul, big like!
Comments are closed.