Primii pasi in optimizarea unui site

Primii pasi in optimizarea unui site

0 Shares
0
0
0

Google ia in calcul mii de factori atunci cand decide unde sa claseze un site web dupa diferiti termeni de cautare. Chiar si cele mai bune motoare de cautare nu stiu fiecare factor si, pentru a face lucrurile si mai interesante, Google este in continua schimbare și reevaluare, cu scopul de a-si imbunatati algoritmul. Cu scopul de a ne perfecționa tehnica de clasificare a site-urilor web, vom studia brevetele Google, testa diferite tehnici si vom cerceta concurenta.

Pasul unu: Cuvinte cheie de cercetare

Fie ca doriti sa construiti un site web in domeniul educatiei, in entertainment sau pentru a vinde produse, trebuie mai intai sa va ganditi la cine este publicul tinta si la termenii folositi atunci cand cauta ceea ce aveti de oferit.

Este important sa treceti in revista optiunile de cuvinte cheie si sa le restrangeti, pentru a va concentra pe cele mai relevante. Concurenta on-line nu lipseste, asa ca asigurați-va ca vizati publicul potrivit atunci cand va alegeti cuvintele cheie.

Ce fac profesionistii: Optimizarea SEO initiala a unui site implica multe ore de cercetare a cuvintelor cheie. Cercetam cat trafic ar putea aduce anumite fraze, cata concurenta este pentru a clasifica un anumit termen si cate variante ale acestei fraze putem  viza in acelasi timp.

Este important sa venim cu o selectie variata de cuvinte cheie astfel incat, avand ca obiectiv  luna (frazele cu cea mai mare concurenta), tintim o multime de stele in drumul nostru (fraze valoroase, dar mai specifice, care sunt mai usor de clasificat).

Pasul doi: Meta Tag-uri

O componenta a unui bun SEO este de a va asigura ca site-ul dvs. “vorbeste” pentru robotii Google. Cu mult, mult timp in urma, in primele zile ale cautarii on-line, puteai configura un meta-tag al cuvinte cheie (un fragment de cod) listand cuvintele cheie pe care ai vrut sa le clasifici. Umplet tag-ul cu toti termenii de cautare si, practic, aveti rangul garantat.

Dupa cum s-ar putea astepta cineva, motoarele de cautare s-au prins repede de faptul ca webmasterii au abuzat de tag-ul de cuvinte cheie, in scopul de a obtine unui rang profitabil pentru site-urile lor. Algoritmii mai noi au inceput sa reduca relevanta tag-ului de cuvinte cheie si, pe buna dreptate, Google nu mai ofera nici o consideratie.

Cu toate acestea, titlul si descrierea tag-urilor  conteaza; ambele informeaza motoarele de cautare cu privire la ceea ce ai de oferit si influenteaza modul in care site-ul dvs. apare in rezultatele de cautare Google.

Ce fac profesionistii: Stim ca titlul si meta tag-urile de descriere sunt adesea folosite pentru a popula rezultatele de cautare Google. Asta inseamna ca este important sa se scrie si pentru roboti si pentru public, in acelasi timp.

Vom pastra titlul paginii intre 50-70 de caractere, inclusiv cuvintele cheie principale, care sunt prezentate pe pagina dvs., si vom scrie o descriere care inspira incredere si incurajeaza utilizatorii sa faca clic pentru a vizita site-ul dvs. (in 170 de caractere sau mai putin) ! Acesti factori ajuta Google sa clasifice site-ul dvs., dar ajuta, de asemenea, oamenii sa decida daca site-ul dvs. merita vizitat. Sunt componente critice de optimizare a paginii.

Pasul trei: Imagini

Cand va proiectati site-ul , puteti include grafice care vor ajuta vizitatorii sa inteleaga ceea ce aveti de oferit. Puteti face cunoscute  fotografii cu produsele dvs., infografice care ilustreaza statisticile importante, butoane categorie care ajuta oamenii sa navigheze pe site-ul dvs., si logo-uri sau mascote care inspira incredere in brand-ul dvs sau insufla umor site-ului dvs.

Continutul vizual este o modalitate foarte buna de a capta atentia publicului, dar se poate sa nu realizati faptul ca este, de asemenea, un alt instrument prin care puteti invata motoarele de cautare despre site-ul dumneavoastra.

Ce fac profesionistii: Adaugarea de text alternativ pentru toate imaginile de pe un site web face site-ul dvs. accesibil pentru utilizatorii cu probleme de vedere, care se bazeaza pe cititoarele de ecran pentru a naviga pe web. Textul alto poate fi, de asemenea, folosit pentru a comunica cu motoarele de cautare cu privire la conținutul dvs.

Imaginile cresc in importanta atunci cand vine vorba de a cauta optimizarea, astfel incat includerea  descrierilor de imagine, bogate in cuvinte cheie, ori de cate ori este posibil, a devenit una dintre cele mai bune preactici SEO.

Pasul patru: continutul

Daca ati facut cercetare in SEO, sunt sanse sa fi vazut expresia “Continutul este rege.” Este cea mai veche zicala din industrie si ramane la fel de adevarata ca si prima data cand a fost rostita. De fapt, asa cum robotii motoarelor de cautare devin din ce in ce capabili de a vedea site-urile in modul in care le vad oamenii, continutul de calitate este mai important decat a fost vreodata. Totusi, poate fi greu pentru amatorii SEO sa gaseasca un echilibru intre a scrie pentru o audienta umana si a scrie pentru un robot.

Ce fac profesionistii. Profesionistii in optimizarea motorului de cautare de azi nu sunt doar calificati in cautare ci sunt, de asemenea, scriitori talentati care pot crea articole, posturi pe blog, si copii de pagini care fac apel la public si la algoritmi deopotriva.

Analizam continutul paginii pentru a ne asigura ca este folosit raportul optim de cuvinte cheie in corpul textului (tinand cont ca densitatea recomandata de cuvinte cheie se schimba frecvent). Cautam modalitati de a incorpora frazele de cautare fara a instraina sensibilitatile omului si livram un continut care este proiectat pentru a transforma clientii in vizitatori. Noi nu suntem doar SEO, suntem scriitori si vanzatori.

Dar stai, mai e ceva. Cand vine vorba de continut, sunt mult mai multi factori pe care ii consideram potriviti pentru pagina de SEO. Vom elabora acest subiect subiecte in partea a doua!

Pasul cinci: Antete

Mai mult decat contururile pe care le-ati facut in lucrarile din liceu, anteturile pe un site web permite Googl-ului sa stie despre ce este continutul si cat de important ar putea fi. Inca o data, va confruntati cu dilema de a scrie pentru publicul uman sau pentru robotii motorului de cautare. Ce alegeti?

Ce fac profesionistii: Cercetarile au aratat ca buna organizare a antetelor (h1s, H2S, H3s, etc.) este primul pas. Fiecare pagina ar trebui sa foloseasca, de exemplu, doar un singur H1, cel mai mare si cel mai proeminent antet.

Acesta este optimizat pentru a reflecta tema larga a paginii tale. De acolo, vom folosi H2S si H3s pentru a organiza continutul in parti gestionabile. Este placut pentru ochii vizitatorilor, dar este, totodata, un mod simplu de a comunica cu motoarele de cautare.

Pasul sase: Schema

Este posibil sa fi auzit termenul de “schema” atunci cand v-ati informat de tehnicile moderne de optimizare, dar daca nu ati facut cercetare, s-ar putea sa nu intelegeti ce inseamna. Schema.org este o colectie de tag-uri care pot fi adaugate la codul site-ul ui dvs. pentru a spune robotilor Google exact ceea ce presupune fiecare fragment de informatie.

De exemplu, puteti instala schema mark-up, care subliniaza informatii precum adresa sau numarul de telefon, linkuri sociale, precum si anumiti biti de informatie.

Ce fac profesionistii: Sunt o multime de scheme distincte care pot fi utilizate pentru un site web, dar o  parte din a le folosi inseamna a decide care dintre ele sunt o alegere buna pentru o companie.

De exemplu, marcam intreprinderile locale altfel decat cele naționale, iar unele scheme sunt specifice industriei. Cand lucram la un nou site, incercam sa gasim cele mai bune elemente ca sa le  includem pe o anumită pagina, iar apoi pentru a le instala.

In timp ce pasii de mai sus vor duce la un site care a fost optimizat pentru cautare, sunt mult mai multe de facut pentru a obtine si mentine o pozitie buna in top. Asa cum am spus, SEO este un teren minat in continua schimbare si ceea ce funcționeaza un an poate deveni un prejudiciu mai tarziu. Motoarele de cautare devin “mai inteligente” si mai umane in gandirea lor, iar asta inseamna ca trebuie sa tinem pasul pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru clientii nostri.

0 Shares
You May Also Like
Ce tehnici SEO exista?

Ce tehnici SEO exista?

De multe ori, cand cream un site, auzim despre “SEO”. Problema este ca majoritatea oamenilor care incep sa…
Citeste
Comert electronic de tip B2B

Comert electronic de tip B2B

Activitiea de e-commerce B2B face referire la tranzactiile comerciale online care au loc intre doua companii. Aceste tranzactii…
Citeste