preconizari pentru piata de traduceri pana in anul 2024

Preconizari pentru piata de traduceri pana in anul 2024

0 Shares
0
0
0

Fiecare domeniu de activitate are nevoie de preconizari. In acest fel, fiecare companie va stii unde se incadreaza si cat poate produce in viitorul apropiat sau indepartat. Desi, in situatia de fata este foarte dificil sa vorbim de preconizari, vom incerca sa facem anumite estimari pentru piata de traduceri.

Domeniul traducerilor este o nisa de activitate, care prezinta foarte mult potential. Mai mult de atat, este o piata destul de importanta pentru alte elemente economice. Ea permite spre exemplu, colaborarea intre companii din diferite state.

Fara domeniul traducerilor, piata globala economica nu ar fi fost la fel. Este un domeniu destul de util si fara inlocuitor in elementul global economic. Cu toate ca sunt inca doi ani pana la sfarsitul lui 2024,… De data aceasta vom realiza anumite preconizari in ceea ce priveste viitorul pietei de traduceri. Asa ca, daca sunteti manageri intr-un birou de traduceri sau detineti pur si simplu o agentie de traduceri, acest articol este mai mult de recomandat.

Asa ca, sa nu mai pierdem timpul si sa intram in subiectul articolului…

Cum va fi piata de traduceri pana in anul 2024?

Suntem la sfarsitul anului 2021, iar fiecare birou de traduceri din Bucuresti va avea nevoie sa fie citeasca urmatoarele informatii. Sunt preconizari, care vor ajuta atat procesul de supravietuire al unei agentii, cat si parcursul evolutiv. Piata de traduceri din Romania are in prezent o valoare de 18 milioane de euro. In fiecare an aceasta suma a crescut. Daca in anul 2016, aceasta era valorata la 14 milioane de euro, in anul 2018 ajunsese la 17 milioane. Cresterea este semnificativa de la an la an, iar in anul 2019 ( ultimul an normal din istoria economiei ) a ajuns la 18 milioane.

Pandemia din anul 2020 pana in prezent, a ajuns sa distruga foarte multe agentii de traduceri. Astfel, din anul 2020 pana in luna octombrie a anului 2021, au falimentat peste 40% din birourile de traduceri.

Cu toate acestea, se prezic reveniri si chiar cresteri economice pentru domeniul de traduceri. Haideti sa vedem impreuna care sunt aceste estimari.

Piata de traduceri pana la sfarsitul anului 2022

Se spune ca pana la sfarsitul anului 2022, piata de traduceri isi va reveni din tot colapsul financiar in care se afla. In prezent, serviciile de traduceri din orasul Bucuresti sunt la un potential de 65%, fata de anul 2019. Aceasta scadere a fost cauzata de pandemie si de blocajele economice impuse de aceasta. Cu toate acestea, analistii de business presupun ca pana la sfarsitul anului 2022, totul se va indrepta catre normal. Se preconizeaza ca pana la sfarsitul acestui an, totul sa redevina la obisnuita de alta data.

In prezent, valoarea pietei de traduceri este de 13 milioane de euro. Astfel, pana la sfarsitul anului 2022, piata de traduceri poate ajunge la valoarea de dinainte de 18 milioane.

De la sfarsitul anului 2022, totul se va indrepta catre normal

Toate aceste estimari sunt realizate conform preconizarilor din prezent. Nu sunt calculate fenomene naturale. Deci, va trebui sa credem ca totul va decurge intr-un sistem normal. Orice pandemie noua va incurca destul de mult situatia din prezent. De asemeni, orice cutremur de mari proportii va da peste cap toate calculele. Dar, sa nu ne imaginam aceste scenarii, pentru ca nu este cazul sa devenim pesimisti.

Iar, daca vor aparea aceste situatii, va fi tot raul inspre bine. Pana la urma Varsovia a fost reconstruita de la zero.

Domeniul traducerilor din Romania pana la sfarsitul anului 2023

Anul 2023 va catapulta domeniul traducerilor. Va fi crestere in toate sectoarele economice existente. Trebuie sa stim ca domeniul traducerilor este pe o piata, care vine la pachet cu foarte mult oportunitati. Pe langa preconizarile pe care noi le expunem, serviciile romanesti de traduceri ar putea sa obtina inca 17 milioane de euro. Va trebui cu toate acestea, sa existe dorinta de evolutie si sa se gaseasca aceste oportunitati.

Indiferent de situatie, cifrele pe care le expunem se vor baza pe elementele reale de astazi. Pentru ca in anul 2022, piata de traduceri isi va reveni la normal, din anul 2023, va urma cresterea economica.

Ce crestere economica va avea domeniul de traduceri pentru anul 2023?

Domeniul de traduceri va avea in prima parte a anului 2023, o crestere de 15%. Astfel, pana in luna iulie a acestui an, valoarea pietei de traduceri va ajunge la 21 de milioane de euro. Numarul birourilor de traduceri va ajunge la cel din anul 2019 si tot ansamblul va fi pe crestere economica.

A doua parte a anului 2023, va continua tot pe crestere economica. Singura diferenta va fi faptul ca evolutia financiar-economica nu va mai fi la fel de mare. Site-urile de business preconizeaza pentru a doua parte a anului 2023, o crestere de 10%. Astfel, valoarea pietei de traduceri va ajunge la 23 de milioane de euro.

Dupa cum vedeti si dumneavoastra, indiferent de situatie, timpul le va rezolva pe toate. Chiar daca pandemia distruge milioane de companii si brand-uri internationale, multe piete isi revin. Acesta este mersul lucrurilor, iar dupa orice ploaie va veni si soare ( fara doar si poate ).

Piata de traduceri pana la sfarsitul anului 2024

Si in ultima instanta va vom prezenta si cum se va manifesta piata de traduceri pana la sfarsitul anului 2024. Anul 2024 va fi cel care va aduce cea mai mare evolutie pentru domeniul traducerilor. Acest an va reprezenta cea mai mare crestere la nivel global. Aceasta crestere se va manifesta in toate domeniile de activitate.

Dar, sa revenim la ceea ce ne intereseaza: Piata de traduceri. In prima parte a anului 2024, va fi o crestere de 5%. Aceasta va propulsa piata de traduceri catre o valoare estimativa de 24 de milioane de euro. Numarul agentiilor de traduceri va creste destul de mult. De asemeni, si numarul traducatorilor va fi pe masura. Fara doar si poate, concurenta va fi destul crunta. Dar, sa nu uitam: Fara concurenta nu va exista niciodata evolutie. Si din pacate, acest lucru se intampla in orice domeniul.

Care va fi valoarea pietei de traduceri pana la sfarsitul anului 2024?

In a doua parte a acestui an, cresterea va fi cu 15%. Aceasta va aduce piata de traduceri la o valoare de 27 de milioane de euro. Este prima data in istoria domeniului de traduceri, cand se va atinge aceasta valoare. Aceasta evolutie este benefica si va propulsa foarte multe companii de traduceri. Toate aceste preconizari sunt bazate pe mai multe elemente. In primul rand, pretul pentru serviciile de traduceri vor creste semnificativ in urmatoarea perioada. Mai mult de atat, cererea pentru aceste servicii se va multiplica destul de mult.

De asemeni, se anticipeaza o orientare a birourilor de traduceri catre alte tipologii de clienti. Toti acesti factori pusi la punct, vor duce catre o evolutie financiara pentru acest domeniu de activitate.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data care va fi viitorul financiar al pietei de traduceri in urmatoarea perioada. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like